adscode
adscode

Bilgisayar Olimpiyatlarında Türkiye şampiyonları yarışacak

Türkiye çapında ödüllü üniversite ve lise öğrencilerinin bir araya getirecek olan Bilgisayar Olimpiyatları 7-8 Mart'ta İzmir Üniversitesi'nde yapılacak.

Bilgisayar Olimpiyatlarında  Türkiye şampiyonları yarışacak
Üniversite
Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata anısına düzenlenen İzmir Üniversitesi Bilgisayar Olimpiyatları 7 Mart Pazartesi ve 8 Mart Salı günü yine büyük bir heyecana sahne olacak. Geçtiğimiz sene bölge çapında düzenlenen olimpiyat bu yıl ulusal çapta gerçekleşecek.

Yarı final ve final olmak üzere iki aşamada gerçekleşecek olimpiyatta Boğaziçi, ODTÜ, Dokuz Eylül, Ege ve İzmir üniversitelerinden öğrencilerle İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Denizli ve Manisa'daki çeşitli liselerden öğrenciler mücadele edecek.
 
Katılımcılar arasında, TÜBİTAK Bilgisayar Olimpiyatları'nda bir altın, iki gümüş, iki bronz ve Dünya Bilgisayar Olimpiyatı'nda (IOI) iki bronz madalya kazanmış öğrenciler bulunan olimpiyatın Bilim Kurulu'nu İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arjan Skuka, Matematik-Bilgisayar Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kurt ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Necati Duran oluşturuyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)