adscode
adscode

Bilgisayar ve tablette KDV sıfırlansın

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, eğitimde temel ihtiyaç haline gelen masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ile tabletlerde, 2023 yılının sonuna kadar KDV’nin kaldırılması için Kanun Teklifi hazırladı.

Bilgisayar ve tablette KDV sıfırlansın
Eğitim
Güncelleme : 16-Feb-22 09:44

Teknolojik alanda yaşanan gelişmelerin bilginin daha kolay ve daha hızlı paylaşılmasına imkân sağladığına dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kanun Teklifinde vatandaşların alım gücündeki düşüşü de göz önüne alınarak, adı geçen elektronik eşyalarım alım satımında KDV’nin 2 yıl süreyle kaldırılmasını önerdi. 

Bilgi patlaması ve teknolojik gelişmelerin temeline bakıldığında birbiriyle bağlantılı parçalar olduğunu görüleceğine işaret eden Gürer, “Teknolojik gelişmeler bilgisayar ve interneti kullanımının yaygınlaşması gündelik yaşantımızı kolaylaştıran çok sayıda yenilikle karşımıza çıkmakta olup eğitim hayatının vazgeçilmez öğelerinden olmuştur. Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği dünyada eğitimin önemi her geçen gün daha da artmaktadır” dedi.

Delişmiş ülkelerde eğitim tamamen bilgisayar destekli 

Ülkelerin eğitim alanındaki seviyelerinin o ülkenin gelişme seviyesiyle doğrudan ilişkili olduğuna vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Gürer, “Gelişmiş ülkelerde eğitimin tamamen bilgisayar destekli yapılması eğitim seviyesinde bilgisayar kullanımının ne denli belirleyici olduğunun açık göstergesidir. Yaşanan gelişme ve yeniliklerin eğitime teknolojik anlamda bir nitelik kazandırıldığı görülmektedir. Teknolojik gelişmelerin eğitime entegre edilmesi farklı eğitim uygulamalarını da hayata geçirmiş oldu. Bunlar; internet destekli eğitim, çevrimiçi eğitim, web tabanlı eğitim, e-öğrenme vb. isimlerle literatürde ve eğitim hayatımızda yerini aldı. Eğitim hayatının içinde bilgisayar temel ihtiyaç haline gelmekle beraber devamında da yönlendirici etkin bir rol oynayacağı açık bir şekilde görülmektedir” diye konuştu.

Dar gelirli veliler bilgisayara bütçe ayıramıyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Pandemi ve devam eden süreçte bilgisayarın eğitim için zorunlu ihtiyaç haline gelmesi, talebi ve fiyatları arttırmış bir de üstüne yaşanan kur artışları pazardaki bilgisayar fiyatlarının ciddi şekilde yükselmesine neden olmuştur. Günümüzde artan işsizlik ve yoksulluğun, hayatını idame ettirme noktasında dahi vatandaşları zorlar durumda olduğu bir süreçte velilerin bilgisayar için bütçe ayırması her geçen gün zorlaşmaktadır” dedi.

Gürer, öğrencilerin eğitimi için gerekli teknolojik cihazlara sahip olmasının önünde ekstra bir maddi külfet olan katma değer vergisi (KDV) oranının sıfırlanmasının öğrencilerin bilgisayar sahibi olmalarının önündeki maddi engelleri bir nebze olsun hafifleteceğine de vurgu yaptı. 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)