adscode
adscode

Bilim İçin El Ele Projesinin İkinci Fazı Başladı!

AMGEN Teach: Bilim İçin El Ele Projesinin İkinci Fazı Başladı!

Bilim İçin El Ele Projesinin İkinci Fazı Başladı!
Etkinlikler
Türkiye'de TED Üniversitesi ve European Schoolnet işbirliği ile ilk kez 2014'te Ankara'daki okullarda görev yapan fen bilimleri, kimya ve biyoloji öğretmenleri için hayata geçirilen AMGEN Teach: Bilim için El Ele projesinin ikincisi Ankara'da başladı, bugüne kadar toplam 321 öğretmen eğitimler için kayıt yaptırdı.

European Schoolnet'in desteğiyle AMGEN Foundation tarafından hayata geçirilen AMGEN TEACH Bilim için El Ele projesi, öğrencilerin düşünme becerileri, akademik başarıları ve bilime karşı olan tutumlarında pozitif etkiler geliştirmeyi amaçlıyor. Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, İtalya, İrlanda, Polonya, İspanya ve Türkiye de dahil olmak üzere Avrupa genelinde 10 ülkede faaliyet gösteren proje kapsamında, uluslararası alanda 58 eğitmen ile 1275 öğretmene eğitim veren AMGEN Teach, özellikle lise öğretmenlerine üç gün süren eğitimler vererek klasik tarzda ders anlatımının yerine, öğrencilerin bilgiye nasıl ulaşmaları gerektiğini öğrenmesi, araştıran ve sorgulayan bir öğrenci profilinin oluşumu üzerinde duruyor. Öğretmenlerin pedagojik yeterliliklerini geliştirerek, düşünme becerileri ile birlikte akademik başarıyı arttıracak atölye uygulamaları yapılıyor.

AMGEN Teach projesini Türkiye'de yürüten TED Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Günel, ilk kez 2014 yılında başladıkları AMGEN Teach: Bilim için El Ele projesinin ikincisine Ankara'da başladıklarını söyledi. Yoğun ilgi gören projeyle öğrencilerin düşünme becerileri ve akademik başarılarını geliştirmenin yanı sıra, bilime karşı pozitif tutumlar geliştirmeyi de amaçladıklarını belirten Günel, Türkiye'nin uluslararası sınavlarda daha iyi yerlere ulaşabilmesi ve öğretmenlerin mesleki anlamda formasyonlarını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Murat Günel, Ankara'da geçtiğimiz yıl 95 okuldan 156 öğretmen, bu yıl ise Ankara'da 105 okuldan 165 fen bilimleri, biyoloji ve kimya branşlarında görev yapan öğretmenin eğitimler için kayıt yaptırdığını belirterek, 3 yıl içinde Ankara'da 300 okulda görev yapan 500 öğretmene ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Bakanlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli yürütülen çalışmaların il geneline yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütüldüğünü de açıklayan Günel, Ankara dışında görev yapan öğretmenlerin de projeye yoğun ilgi gösterdiği ve diğer illere yayılan uygulamalar da talep edildiğini belirtti. Günel, 3 yıl sürecek olan proje ile eğitimler sonrasında da öğretmenleri yine okul içinde takip etmeye, onlara destek olmaya, uzaktan eğitim faaliyetleri vermeye, öğretmenlerin araştırma-sorgulama tabanlı uygulamalar konusunda bilgi, deneyim ve yeterliliklerini de artırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

AMGEN Türkiye & Mustafa Nevzat Genel Müdürü Ali Toker, konuyla ilgili yaptığı açıklamada sözlerine şöyle devam etti; 'Daha çok sayıda öğrencinin eğitim yolculukları sırasında bilimle etkin bir şekilde tanışmasına destek olmak ve bilim odaklı istihdama katkı sağlamak, ülkemizin geleceği için bizim de destek verebileceğimiz bir konu. Bu alanda destek olabildiğimiz için çok mutluyuz. AMGEN'ın bu noktadaki en önemli amacı, fen bilgisi eğitimini geliştirerek bilim ve teknoloji alanında yeni nesillere ilham vermek. 3 sene sürecek olan projenin, süreklilik sağlayarak devam etmesini hedefliyoruz.'

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da desteklenen AMGEN Teach: Bilim için El Ele'ye katılan tüm öğretmenler, eğitimlerini tamamladıklarında Ankara MEM ve European Schoolnet onaylı sertifika almaya hak kazanıyorlar. Bu yıl, MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Ali Yılmaz ve MEB Mesleki Gelişimi Destekleme ve İzleme Dairesi Başkanı Abdi Erdoğan da düzenlenen eğitimleri yerinde ziyaret ederek projeye ve yapılan uygulamalara dair desteklerini öğretmenler ve eğitimcilerle paylaştı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)