adscode
adscode

Bilişim Eğitim Grubu Kurucusu Ahmet Çevik, Bilgi Koleji'ni anlattı

Bilişim Eğitim Grubu Kurucusu Ahmet Çevik, Bilgi Koleji'ni anlattı

Bilişim Eğitim Grubu Kurucusu Ahmet Çevik, Bilgi Koleji'ni anlattı
Okullardan Haberler
  • Bilişim Eğitim Grubu’ndan bahseder misiniz? Neler yapıyorsunuz?

1999 yılında bilişim teknolojileri alanında eğitim vermek amacıyla kurulan Bilişim Eğitim Grubu olarak Türkiye, KKTC ve Azerbaycan’da toplam 13 şubesi ile hizmet veriyoruz. Temellerini istihdam ve verimlilik odaklı bir yapı üzerinde atan grubumuz, yıllar içerisinde verdiği eğitimlerle Türkiye’de yeni teknolojilere uyumlu bir eğitim sistemi oluşturdu. Sahip olduğu değerleri en güncel teknolojileri öğretmek ve istihdama yönelik kaliteli iş gücüne katkıda bulunmak için kullanan grubumuz, misyonu ve vizyonu ile örtüşen eğitim içeriklerine yatırım yaparak sektörde önemli bir ilerleme kaydetti.

Eğitim sektöründe çeyrek yüzyıllık geçmişe sahip Bilişim Eğitim Grubu olarak eğitim sisteminde yeni bir çığır açacak Bilgi Koleji’ni de bu vizyonla hayata geçiriyoruz. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında İstanbul Ataşehir’deki kampüsümüzde faaliyete geçecek Bilgi Koleji’nde öğrencilere; öğretim ile birlikte adalet, etik, sorumluluk, hoşgörü ve tüm canlıları sevme duygularını da aktaracağız. Sürekli gelişim anlayışımızla, öğretmenlerimizin mesleki performanslarına katkı sağlayan programlarla, yaşayan bir eğitim ortamı oluşturacağız.

 

  • a+5b modeli nedir, neleri kapsıyor, öğrencilere nasıl bir yarar sağlıyorsunuz?

Bilgi Koleji’nde, çocuklara kendilerini benzersiz ve değerli hissetmeleri, yaşam boyu başarıya ulaşmaları için rehberlik edeceğiz. Disiplinler arası ve uygulamaya yönelik yaklaşımıyla öne çıkan “a+5b Eğitim Modeli”miz; akademik gelişime ek olarak beş beceri olan İngilizce, bilişim, sanat, spor ve kişisel gelişimi hedefliyor. Bu eğitim modelinde bilginin oyunlaştırılarak pratiğe dönüştürülmesinin yanı sıra akademik gelişimin her öğrencide zirveye ulaşmasını sağlamaya yönelik metotlarla eğitim verilecek. “a+5b Eğitim Modeli” ile çocuklar akademik başarıyla birlikte, İngilizceyi akıcı konuşup, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanabilecek. Spor ve sanatla ilgilenerek büyüyecek olan çocuklar kişisel gelişimlerini tamamlayıp, özsaygılı, özgüvenli, sorumluluk bilinci gelişmiş, mutlu gençler olarak hayata hazırlanacak. Bu eğitim modeliyle birlikte çocuklarımız bir yandan akademik başarı elde ederken diğer yandan İngilizce ile dünyaya açılacak, bilişim ile üretime katılacak, kişisel gelişim ile mutlu yaşayacak, spor ile sağlıklı olacak, sanat ile hayata karşı farklı bakış açıları kazanacak.

  • Yeni kolejle birlikte eğitimde nasıl farklar yaratmayı hedefliyorsunuz?

Bilgi Koleji’nde öğrencilere öğretim ile birlikte adalet, etik, sorumluluk, hoşgörü ve tüm canlıları sevme duyguları da aktarılacak. Bilgi Koleji kurullarında yer alan değerli akademisyenler, bilim insanları ve kanaat önderleri; deneyim ve öngörüleriyle çalışmalara destek olurken, öğrencilere de ilham verecek. Okulumuzda nitelikli ve yenilikçi bir eğitim için gerekli tüm alt yapıyı düşündük. Fiziki şartları ve okul iklimini öğrencilerimizin yaratıcılıklarına olanak sağlayacak şekilde tasarladık. Bilgi Koleji’nde “a+5b Eğitim Modeli” ile kariyer planlama, hayata ve sınava hazırlık çalışmalarını tecrübeli akademik kadrolarla bütünleştirdik.

Bize göre bireyin gelişimi ancak duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişimlerinin birlikte olması ile mümkündür. Bu nedenle Bilgi Koleji’nde öğrencilerimize öğretim ile birlikte adalet, etik, sorumluluk, hoşgörü ve tüm canlıları sevme duygularını da aktaracağız. Ancak böylelikle birey gerçek anlamda ‘insan’ olacak ve yaşama katkı sağlayacağına inanıyoruz. Okulumuzun vizyoner eğitim kadrosuyla, çocuklarımıza okulu sevdirerek, mutlu ve güvenli eğitim ortamı oluşturmayı amaç edindik.

Bilgi Koleji’nde Bilişim, İngilizce, Kişisel Gelişim, Sanat, Spor, Öğrenci Yönetim, Okulu Sevdirme ve Oyunlaştırma gibi alanlarda eğitim ve teknolojilerine dair çözümlerin üretilmesi ve geliştirilmesi için gerekli çalışmaları yapmak üzere ‘AR-GE Kurulları’ oluşturacağız.

Bilişim Kurulu; yazılım ve donanımsal çalışmaların yapılması, uygulama ve programların kullanılması, ihtiyaç veya buluşa dayalı ürünler geliştirilmeye çalışacak. İngilizce Kurulu; evrensel olan İngiliz dilinin yaygın olarak anlaşılması ve konuşulması için çalışmalar yapacak.

Kişisel Gelişim Kurulu; bireyin kendini keşfederek kendi hayatında ve toplumda kendisini konumlandırmasıyla ilgili çalışacak. Sanat Kurulu; yeteneklerin keşfi ve iç huzurun sağlanması açısından ilgili alanlarda yapılan çalışmaları araştırıp, geliştirecek. Spor Kurulu; kişisel ve takım oyunlarında vücudun gelişmesi, düşünce ve zekanın aktif kullanılması, sportif olarak yeteneklerin keşfedilmesi için gerekli olan çalışmaları yapacak. Okulu Sevdirme ve Oyunlaştırma Kurulu; çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle zamanın daha değerli ve eğlenceli kullanılması için okulumuzda çalışacak.

Hayata geçirdiğimiz ‘Öğrenci Yönetim Kurulu’ ile de öğrencilerimizin okul yönetiminde yer almalarını sağlayarak, öğrencilerimizi ‘okul hayatın bir parçasıdır’ yaklaşımıyla geleceğe hazırlayacağız. 

 

  • Yeni şubelerinizi hangi illerde açmak istiyorsunuz?

10 milyon TL’lik bir yatırım bedeliyle hayata geçirdiğimiz Bilgi Koleji okul sayısını 2023 yılı sonuna kadar 23’e, öğrenci sayısını ise 10 bine çıkartmayı hedefliyoruz. Bilgi Koleji’ni hayata geçirmek istediğimiz iller ise Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirler.

 

  • Bilgi Koleji Üst Kurulu’nda hangi isimler yer alıyor?

Bilgi Koleji Yönetim Üst Kurulu, okulumuz eğitim-öğretim programını ve modelini baz alarak alanında tanınmış, uzman, ilham kaynağı olan kişilerden oluşmaktadır. Bu isimler arasında Prof. Dr. Mustafa Özcan, Rehberlik ve Eğitim Koordinatörü Nur Kulaksızoğlu, Sanatçı Ege, Yazar ve Oyunlaştırma Uzmanı Ercan Altuğ Yılmaz, Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu, Gazeteci-Yazar Kubilay Çelik gibi kendi alanlarında birçok saygın ve başarılı işe imza atan isimler yer alıyor.

 

  • Başka eklemek istedikleriniz?

Bilgi Koleji olarak mottomuz “bilgiye sevgi katıyoruz”. Bu mottoyu seçmemizin nedeni ise çocuklarımızın başarmak için önce sevmeleri gerektiğine inanıyoruz.  

Yapılan bir çalışmada ülkemizde okulu sevmeme oranı yüzde 75, çocuklarımız öncelikle kendilerini okula ait hissetmeliler. Buna göre yönetim felsefesi, eğitim kadrosu, mimari olarak sınıf, bahçe ve ortak alanların düzenlemesi yapıldı. Farklı bir okul yapıyoruz. Bizim öğrencilerimizin en az yüzde 75’i okulu sevecek, diğer yüzde 25’ine de sevdirmek için çalışacağız. Bunu Öğrenci Yönetim Kurulumuz ile birlikte yapacağımıza inanıyoruz. Okulumuzdaki kararları çocuklarımız ile birlikte alacağız, bir evcil hayvan beslenecekse bile bu kararı Öğrenci Yönetim Kurulumuz ile birlikte alacağız.

Okulumuzun bahçesinde bisiklet parkuru, scooter parkuru gibi alanlar tasarladık, sınıflarımızda özel çalışılmış masa ve sandalyelerin yanı sıra, puflarımız da bulunuyor. Öğrencilerimiz isterlerse pufa oturup, ayaklarını uzatıp ders yapabilecek. 

Bilgi Koleji olarak biz ders vermiyoruz, ders yapıyoruz. Bizde bilgisayar laboratuvarları, kodlama-robotik atölyeleri ve kütüphanenin kapısı yok. Öğrenciler istedikleri gibi kullanabilir. Bunun dışında okulumuzda kantin yerine Bilgim Cafe adında kütüphane-kafe konseptini birleştirdiğimiz açık kapalı alanımız bulunuyor.  Bilgim Cafe’nin farkı ve özelliği kütüphane ve kafenin birleşik olması.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)