adscode
adscode

Bilişim Öğretmenleri Nabi Avcı'ya Mektup Yazdı

​Bilişim Öğretmenleri Nabi Avcı'ya her kademede bilişim dersini hatırlatmak için önemli bir mektup yazdılar...

Bilişim Öğretmenleri Nabi Avcı'ya Mektup Yazdı
Eğitim

Ben 21. Yüzyılda dersleri sadece 5. Ve 6. Sınıfta zorunlu olan Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinden birisiyim. Avrupa sürekli teknoloji üretebilmek ve gelişebilmek için eğitim politikalarını çağımıza göre düzenlerken, Türkiye'nin hiçbir şey yapmaması her bilişimci gibi beni de çok üzüyor. Son dönemin popüler söylemi sosyetede inovasyon kendi içimizde yenilikçilik dediğimiz olay hala Türkiye'nin eğitim sisteminde maalesef yer edinemedi.


Geleneksel eğitim anlayışından çağdaş eğitim anlayışına kâğıt üzerinde geçtik ama ders çizelgeleri yine hiç değişemedi. Bilişim dersi her kademede zorunlu olmalı ki bizler, çocukların teknolojiye karşı ilgi ve yeteneklerini keşfedip, geliştirebilelim. Baktığımız zaman Türkçe, Matematik gibi dersler okullarda her kademede zorunlu iken ve konular her kademede tekrar tekrar gösterilirken 21. Yüzyılda Bilişim dersleri için yapılan ayrımcılığa anlam verilememektedir. Ana dersler diye geçen kavramın içine artık bilişim teknolojileri de eklenmelidir çünkü Avrupa teknoloji ile kalkınmakta ve 5 yaşındaki çocuğa bile kod yazma mantığını öğretmek için çalışmaktadır. ScratchJr, Scratch, Code.org projeleri Avrupa'nın önem verdiklerinden sadece birkaçıdır.


Eğitim sistemimize her kademede zorunlu bilişim eğitimini adapte etmemiz gerekir. Daha temel bilgisayar kullanma becerilerini bilmeyen çocuklara ise direkt kod yazmayı öğretmek hayal kurmaktır. Ülkemde Bilgisayar Mühendisliğini kazanan öğrenci daha işletim sisteminin ne işe yaradığını bilmiyorsa mühendislik bilgi ve becerilerini üniversitede nasıl kazandırabilirsiniz, ancak kağıt üzerinde olur. Teknoloji üretemememizden de belli değil mi? Bir yerden artık başlamak gerekiyor.
Biz kendimizin geleceğini düşündüğümüz kadar Türkiye'nin geleceğini de düşünüyoruz. Bu bir milli meseledir. Milli Eğitim Bakanlığı ise isminde geçtiği gibi milli bir kuruluş olarak toplumumuzun eğitim ihtiyaçlarına cevap vermelidir.


Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersinin en az 4 saat olmasını ve tüm kademelerde zorunlu olmasını sizlerden talep ediyoruz. Türkiye ancak bu şekilde teknoloji üretebilir. Saygılar ve selamlar


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)