adscode
adscode

Bilişimde 'harikalar yaratan öğretmen'e uluslararası ödül

Bilişim Teknolojileri öğretmeni Arslan, PROMAT'ta öğrencilerinin 3 altın, 6 gümüş madalya kazanması dolayısıyla Microsoft Türkiye tarafından "Harikalar Yaratan Öğretmen" seçildi.

Bilişimde 'harikalar yaratan öğretmen'e uluslararası ödül
Eğitim
Ayrancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğretmeni Selçuk Arslan, Türkiye Matematik Proje ve Materyal Olimpiyatları'nda (PROMAT) öğrencilerinin hazırladığı ve 3 altın, 6 gümüş madalya kazanan projelere verdiği katkılardan dolayı Microsoft Türkiye tarafından "Harikalar Yaratan Öğretmen" seçildi.

10 yıldır öğretmenlik yapan 33 yaşındaki Arslan, yarışma sürecine ilişkin bilgi verdi.

Arslan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Matematikçiler Derneğince düzenlenen Türkiye Matematik Proje ve Materyal Olimpiyatları'nda (PROMAT) öğrencilerin kendisinin danışmanlığında yaptığı projelerinin 3 altın, 6 gümüş madalya kazandığını belirterek, bu çalışmalardan sonra Microsoft Türkiye'nin kendisini "Harikalar Yaratan Öğretmen" seçtiğini ifade etti.



"Kanada'da Türkiye'yi temsil etti"
PROMAT'ta elde edilen başarının ardından Kanada'da 21-23 Mart'ta düzenlenen "Microsoft Global Education Exchange E2" konferansında Türkiye'yi temsil ettiğini kaydeden Arslan, bu çerçevede konferansa katılan yenilikçi öğretmenlerle bir proje geliştirdiklerini anlattı.

Güney Afrika, Filipinler, Vietnam ve Mısır'dan öğretmenlerle, sınav değerlendirme sürecine öğretmenlerin yanı sıra öğrencileri de dahil ederek kalıcı öğrenme sağlayan çoklu değerlendirme projesini ortaya koyduklarını dile getiren Arslan, Toronto'daki konferans kapsamında düzenlenen "Educator Challenge Yarışması"nda takım arkadaşlarıyla birinci seçildiğini söyledi.

Arslan, projeye ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Kanada'daki yarışa 83 ülkeden 240 yenilikçi öğretmen katıldı. Benim grubumda Güney Afrika, Filipinler, Vietnam ve Mısırlı öğretmenler vardı. Öğrencilerin kendilerini ve akranları değerlendirebileceği Assess Mix projesini gerçekleştirdik. Microsoft bize görev olarak 'Bir işi azaltın' dedi. Biz de öğretmenlerin sınav okurken zorlandığını düşünerek 'Assess Mix' yani çoklu değerlendirme üzerine programı yaptık. 'Değerlendirme sadece öğretmenin işi olmamalı, öğrenciler de bu sürece dahil olmalı. Kendilerini ve arkadaşlarını değerlendirmeli ve öğretmene yardımcı olmalı' diye düşündük."

Öğrencilere bilimsel araştırma yöntemleri öğretti
Arslan, daha önce de Avrupa'nın 24 ülkesi ve Kanada'dan öğretmenlerin bir araya geldiği, yaratıcı ve yenilikçi öğretim yöntemleri, materyalleri ve bilgileri paylaşmayı amaçlayan "Science On Stage" etkinliği için hayata geçirdiği "Bilimsel Araştırma Kulübü" projesiyle 2 yıl boyunca 60 öğrenciye bilimsel araştırma yöntemleri öğrettiğini dile getirdi.

Bilimsel araştırma yöntemlerinin lisans ve lisansüstü seviyelerde öğretildiğini, lise seviyesinde bu başlığın öğretilmesinin bir ilk özelliği taşıdığını belirten Arslan, projeyle uluslararası etkinlikte Türkiye'yi temsil edecek delege öğretmenlerden seçildiğini ifade etti.

Bu çalışmaların yanı sıra öğrencileriyle pek çok uluslararası yarışmada Türkiye'yi temsil ettiklerini aktaran Arslan, TÜBİTAK 2204 Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında da iki hafta önce Ankara'da yapılan bölge finalinde okulun iki projesinin sergilendiğini söyledi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)