adscode
adscode

Bill Gates Beijing Üniversitesi'nde Konuştu

Microsoft’un eski başkanı ve Bill & Melinda Gates Vakfı başkanı Bill Gates, 24 Martta Beijing Üniversitesi'nde, “Geleceğe Bakmak: İnovasyon, Hayırseverlik ve Küresel Liderlik” konulu bir konuşma yaptı.…

Bill Gates Beijing Üniversitesi'nde Konuştu
Dünyadan Haberler
Gates konuşmasında “Çin'in küresel konularda yeri doldurulamaz bir rol oynadığını ve Çin'in genç nesillerinin dünya çapında gelişme ve ilerleme kaydetme misyonunu üstleneceğini” söyledi. Gates konuşmasında sağlık, tarım, enerji ve teknolojinin büyük potansiyele sahip dört sektör olduğunu belirtti. Tıp endüstrisinin gelişmesi sürecinde Gates, 2015 Nobel Fizyoloji Ödülüne layık görülen ilk Çinli ilaç kimyageri olan Tu Youyou’nun rolüne değindi ve Afrika ve Güney Amerika'da yaşayan milyonlarca hasta insanın yararlanacağı sıtmanın tedavisinde kullanılabilecek artemisinin ve dihidroartemisinin keşfedilmesinde Tu'nun başarısını övdü.

Beijing Üniversitesinden mezun olan Tu, ziyareti için Gates'e bir mektup yazdı. İlk olarak Bill & Melinda Gates Vakfı'na desteği için teşekkür etti ve sıtma kontrolü konusunda yaptığı son araştırmasındaki gelişmeleri tanıttı.

Konuşmadan sonra öğrenciler tarafından Gates’e masa tenisi raketi hediye edildi ve Gates masa tenisi oynamaya davet edildi.


Çin Uluslararası Radyosu  

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)