adscode
adscode

'Bilport Digital Eğitim Portalı' Hayata Geçti

Bilfen Yayıncılık, ilk, orta ve lise öğrencilerinin, bilgisayar, tablet, akıllı telefonlar ve akıllı tahta gibi platformlarda kullanabileceği, tek bir şifre ile online olarak multimedya ve animasyonlarla…

'Bilport Digital Eğitim Portalı' Hayata Geçti
Özel Okullar
Bilfen Ankara Çayyolu Eğitim Kampüsü'nde düzenlenen BİLPORT tanıtım toplantısına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik, Muhterem Kurt ile bazı genel müdürler, okul koordinatörleri ile davetliler katıldı. Bilport Bilfen Eğitim Portalı, mizanpaj, bilgisayar, semantik mühendisleri, grafikerler, 3D animasyon yazarları, bilgi güvenliği ve sistem mühendislerinden oluşan 45 kişilik Ar-Ge ekibi tarafından 1.5 yıllık çalışma sonucu geliştirildi. Bilfen Yayıncılık Genel Müdürü Burcu Yağcı, teknolojik alt yapısıyla 5 milyon öğrencinin online kullanabildiği eğitim portalında, 600 fasikül, 100 bin sayfa eğitim dökümanı, 40 bin görsel, 2 bin 950 video etkileşimli animasyon, 250 bin adet soru içeren kazanım tarama testleri bulunduğunu söyledi. Öğretmenlerin, yazılımı etkileşimli tahtalarda rahatça kullanabileceğini, multimedya içeriklerin tabletlerde rahatça oynatılabildiğini dile getiren Yağcı, "BİLPORT, geleceğin eğitim teknolojisini sunuyor. Yazılımda ayrıca milyonlarca veriyi saniyeler içinde tarayan semantik arama algoritması da bulunuyor. Görüntülerin kalitesi bozulmadan 8'de 1 oranında küçültebilen yeni bir yazılım da araştırmacılarımız tarafından geliştirildi" dedi. Öğrencilerin yazılım sayesinde online sınav performanslarını anında öğretmenlere ve velilere gönderebildiklerini belirten Yağcı, ayrıca il ve ilçe milli eğitim müdürlerine öğrenci analiz raporlarını sunan iş zekası modülünün de bulunduğunu belirtti.

Sayısal dersler kabus olmaktan çıkacak
Bilport Eğitim Portalı, tablet bilgisayarlarda mevcut teknolojilerle gösterilemeyen flash içerikleri işlenebilir hale getiren yeni bir teknoloji ile öğrenciler için kabusa dönüşen sayısal dersleri, multimedya görüntülerle destekleyerek kolay anlaşılabilir hale getirdi. Öğrenciler, Bilport bünyesindeki 250 bin soruyu ve yüz binlerce sayfayı saniyeler içinde yönetebiliyor. Alanında uzman eğitimciler tarafından hazırlanan kazanım testleriyle öğrenmenin her aşamasında başarı ölçülebiliyor. Saniyeler içinde hesaplanan sınav sonuçları ile öğrenci durumunu görebiliyor, sonuçlar öğretmenlere ve velilere anlık iletilebiliyor. Böylece veliler çocuklarının tabletlerinde çalıştıkları derslerin başarısını online takip edebiliyor. Öğrencinin dijital ortamda ders çalışırken aynı zamanda ekranda not almasına izin veren sistem yüksek hızda arama yapabilme özelliği de taşıyor. Ayrıca öğrencinin tüm sınıflar seviyesinde yaptığı bütün çalışmalar dev bir dijital kütüphanede saklanıyor. Öğrenilmek istenilen herhangi bir konunun video etkileşimli anlatımına arama yapılarak ulaşılabiliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)