adscode
adscode

Bin 306 köye ulaşım sağlanamıyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı nedeniyle bin 306 köy yolunun merkezlerle bağlantısı kesildi.

Bin 306 köye ulaşım sağlanamıyor
Türkiye'den Haberler
Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı nedeniyle 1306 köy yolunun merkezlerle bağlantısı kesildi. Ağrı'da yağış nedeniyle yolda mahsur kalan bir kamyonet, zırhlı polis aracına bağlanan halatla çekildi. 

Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde 3 gündür kar yağışı aralıklarla devam ediyor. İl Özel İdare Genel Sekreterlikleri ile Büyükşehir Belediye başkanlığından alınan bilgiye göre Ağrı'da 420, Erzurum'da 378, Muş'ta 368, Erzincan'da 75 ve Iğdır'da 65 olmak üzere toplam 1306 köy yolu kardan  kapandı. Kırsal alandaki ulaşım sorununu gidermek için başlatılan karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor. Yoğun yağış nedeniyle kar kalınlıkları Muş'ta 70, Ağrı'da 41, Erzurum'da 32, Iğdır'da 7, Erzincan'da 4 santim oldu. Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Sarıkamış ve Ergan'da 21, Palandöken'de 75, Konaklı'da 85 santimi geçti. 

Gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'ın Göle ilçesinde 18.9, Ardahan'da 14, Kars'ta 13, Erzurum'da 12, Ağrı'da 10, Erzincan'da 8, Muş'ta 6 ve Iğdır'da 5 dereceyi buldu. Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının ardından hava sıcaklıklarında 5 derecelik bir düşüş daha yaşanacağını bildirdi. 

Kamyonet zırhlı polis aracıyla çekildi

Ağrı'da bugün sabah saatlerinde Çevre yolunda yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle mahsur kalan 04 DE 538 plakalı bir kamyonet imdadına zırhlı polis aracı yetişti. Ağrı Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iki polis, halat bağlayarak zırhlı araçla kamyoneti çekerek kurtardı. 

Muş'ta ise 40 saatten beri aralıksız yağan karın kalınlığı bazı köylerde 2 metreyi buldu. Muş'ta park halindeki otomobilerin büyük bir bölümü kar altında kaldı. Vatandaşlar, son 10 yılda bu kadar kar yağmadığını söyledi. 
DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)