adscode
adscode

Bir fark yaratsak yeter, Türkiye’ye değer!

Türk Telekom'dan dezavantajlı vatandaşlar için erişilebilir ve hayatı kolaylaştırıcı sosyal sorumluluk projeleri...

Bir fark yaratsak yeter, Türkiye’ye değer!
Türkiyeden Haberler
Türk Telekom, Türkiye’nin ilk Telefon Kütüphanesi ile Braille baskısı olmadığı için okuyamadıkları kitaplara görme engellilerin ev ve cep telefonlarından ücretsiz erişimini sağlıyor. Sadece kitaplar değil betimlemeli filmler, dünyaca ünlü tablolar, sağlık bilgileri, eğitimler görme engellilere bir telefon kadar yakın. Son olarak Türkiye’nin ilk Telefon Kütüphanesi hizmetini, daha fazla görme engelli kitapsevere lokasyon bağımsız ulaştırma hedefiyle, sabit telefonlar üzerinden verdiğimiz hizmeti, mobil uygulamasını geliştirerek bir adım öteye taşıyor. Ayrıca gönüllü okuyucuların kullanımı için “Kitaplara Ses” adındaki okuma uygulamasını da devreye almış bulunuyor.

Dünyada bir ilk olan Sesli Adımlar uygulamasıyla; görme ve işitme engelli bireyler akıllı telefonları üzerinden alışveriş merkezi gibi kapalı alanlarda bir başkasına ihtiyaç duymadan, özgürce hareket edebiliyor, lavabo, acil çıkış, danışma gibi alanlara kimseye ihtiyaç duymadan ulaşabiliyor.

Dünyaca ünlü eserler, Türk Telekom Telefon Kütüphanesi uygulamasında.

Günışığı Projesi ile; yüzde 1 ila 10 oranında görme kalıntısına sahip olan çocuklarımız erken müdahale eğitimiyle var olan ışık algılarını kullanarak nesneleri algılamayı, normal alfabe ile okumayı öğreniyor. Çocuklar bu projeyle “gören yaşıtları” ile eşit eğitim fırsatına kavuşuyor, resim yapabiliyor paten kayabiliyor, bisiklete binip, toplu taşıma araçlarını kimseye ihtiyaç duymadan kullanabiliyor.

Engelsiz Tivibu ile; televizyonu görme ve işitme engelliler için daha erişilebilir hale getiriliyor. Engelsiz Tivibu kullanan görme engelli kullanıcılar kumandasından 555’i tuşlayarak kolayca Engelsiz Tivibu klasörüne erişebiliyor, iOS işletim sisteminin voice over uygulamasına entegre edilebilen servisimizle kumandasını sesli olarak kullanabiliyor. Sürekli güncellenen sesli betimleme ve işaret dili özellikleriyle içerikleri takip edebiliyorlar..

“Bir fark yaratsak yeter, Türkiye’ye değer!”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile “Bir fark yaratsak yeter, Türkiye’ye değer!” sloganımızla farklılıkların bir arada, ön yargısız, engelsiz, eşit ve erişilebilir biçimde yaşayabildiği bir dünya diliyoruz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)