adscode
adscode

BİR MEB KLASİĞİ... HİZMET PUANLARI    

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ hizmet puanı değişiklikleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BİR MEB KLASİĞİ... HİZMET PUANLARI      
Sendikalar

Açıklamaları şöyle;

 

Bilindiği gibi 19.06.2020 tarihinde MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 40. maddesi değiştirilerek öğretmenlerin hizmet puanları ile ilgili değişikliğe gidilmiştir. İşin garip tarafı ise bu değişikliğin yöntemi ve zamanlamasıdır. İl içi yer değiştirmelerinden yaklaşık bir ay önce paydaşlardan görüş alınmadan yönetmelikte değişikliğe gidilmiş, bir çok farklı kriterler için puan düzenlemesi yapılmıştır.

Yer değiştirmelerden çok kısa bir zaman önce yapılan bu değişiklik ile hizmet puanları değişmiş, bu hizmet puanları ile il içi- il dışı- özür grubu atamaları gerçekleştirilmiştir. Anadolu Eğitim Sendikası olarak bizler de çalışma huzurunu bozacak düzenlemelere itiraz etmiş ve Danıştay nezdinde dava açmıştık. (https://www.aes.org.tr/haber-1432-aes--hizmet-puani...)

Gelinen son aşamada ise Danıştay nezdinde açılan davalar ve yürütmeyi durdurma kararları doğrultusunda yeni bir düzenlemeye gidilmiş, bazı hizmet puanları geri alınmıştır.

Peki MEB'e sormak gerekmez mi; yer değiştirmelere bir ay kalmışken neden hizmet puanlarında köklü değişikliğe gidildi?

Bu kadar köklü değişiklik yaparken paydaşlar ile neden bir araya gelinmeyerek yaptım oldu anlayışı sergilendi?

Son anda yapılan değişiklik ile hizmet puanı değişen on binlerce öğretmen yer değiştirdi, şimdi ne olacak?

Sorular çok ancak MEB yaptım oldu anlayışından vazgeçmeli, daha fazla mağduriyet oluşturmamak için yapılacak değişiklikler öncesi paydaşların seslerine kulak vermelidir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)