adscode
adscode

Bir öğrencinin feryadı

Küçük bir ilçedeki fakültede eğitim hayatını devam ettirmeye çalışan öğrenci, yaşadığı zorlukları Eğitim Ajansı'na anlattı.

Bir öğrencinin feryadı
Üniversite
Güncelleme : 11-Feb-22 13:15

Bulunduğum ilçede - ne mantıkla yapılmış onu da bilemiyorum- bir fakülte kurulmuş. Eski nüfus müdürlüğüne bir tabela takmışlar ve adı Uygulamalı Bilimler Fakültesi olmuş. Altı yıllık bir fakültenin tek bir bölümü ve 50 öğrencisi var. Bunların çoğu da devamsız.

Yanlış bir kararla geldiğim okulumda 3. sınıftayım. Bölümümü sevmeye başladım. Hocalarımız çok iyi insanlar...
Sayın Hocam, babamın maddi durumu iyi değildi. Köylü bir aileden geliyorum. Gittiğim yerde çalışır okurum deyip kendimi rüzgarın akışına bıraktım. Fakat bu bir ilçe ve çalışma ortamı bir bayana göre değil. Okulu da bırakamıyorum. Dernek ve vakıfların yardımıyla yaşıyorum denilebilir. Gençlik Bakanlığı nüfusu 5 bin olan ilçelere öğrenci yurdu yapmış ama buraya bir yurt yapmamış. Fakültenin 120 kayıtlı öğrencisi, Meslek Yüksekokulunun da 600 öğrencisi var ama yurt olmadığı için çoğu dondurup gidiyor. Çünkü burada kiralık ev çok pahalı. Ucuz evleri de Suriyeliler kapmış. Öğrencinin ev bulması imkansız. Hocalarımın kefil olmasıyla 4 arkadaş ev tuttuk. Aylık 1200 lira. Bir hocam aylık burs veriyor bana. Bir dernek de gıda yardımı. Devletten aylık kredi alıyorum.
Asıl sorunuma gelince. İki arkadaşım daha okulu bıraktı. Ev kirası ve elektrik belimi büktü. Her ay 160 lira gelen fatura 700 liraya çıkmış. Günlerdir adeta karanlıkta oturuyorum. ısınmak için halk kütüphanesine gidiyorum. Evde sadece bir lamba yakmaya çalışıyorum. Faturayı ödeyemedim. Kimseye de sorunu söyleyemedim. Aileme desem okulu bırak gel diyecek. Hocalarım durumu fark etmişler kendi aralarında toplayıp bu ayki faturamı ödediler. Ama nereye kadar. Bir öğrenciye reva mı bu?

Ya böyle yerlere fakülte açmasınlar ya da öğrenciler için elektriğe bir çözüm bulsunlar. Ne yapayım ben Şimdi? Bir de bunun mezuniyeti var. O zaman ne yapacağım? Herkesi üniversiteli yapmak da neyin nesi?

Ben bu ilçede ne öğrendim? Bir kez olsun bir kafede oturmadım, bir tiyatro izlemedim, bir seminere gidemedim, bir konferansta soru soramadım kimseye...

Bizi yönetenlerin bunlardan haberi var mı?


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)