adscode
adscode

Biri bile dünyayı değiştirebilir ama onlara sahip çıkmıyoruz!

Şu günlerde, kimilerine göre Türkiye’nin en büyük sorunu, koalisyon hükümeti gibi görünse de, milyonlarca aile için çocuklarının kaydı ve onların geleceğinden daha önemli bir şey yok.

 Biri bile dünyayı değiştirebilir ama onlara sahip çıkmıyoruz!
Milliyet Diyalog

Zaten, eğer hükümet kurulması o kadar önemli olsaydı, şimdiye kader kırk defa kurulurdu. Seçimlerin üzerinden neredeyse 40 gün geçti, hâlâ turlara bile başlanamadı.
Nasıl olsa maaşları işliyor, nasıl olsa, herkes hayatından memnun. Ama veli ve öğrencilerin içinde bulundukları durum, onlarınki kadar keyif verici değil.
İşte o  milyonlarca aileden sadece birkaçı:
Dereceye girdik ama!
“Kızım geçen yıl LYS’de 389’uncu oldu ve Çapa Tıp’ı kazandı. Bizim sorumunuz burs! Devlet bursu çıkmadı, eşim vefat ettiği halde. Yurt da çıkmadı. Nereden burs imkânı sağlayabiliriz. Bize bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Güya çocuğum derece yaptı ama Türkiye’de bir tane bile devlet bursu alamıyor. Açıkçası çok sıkıntıdayım...’
Çok cimriler!
Kızım, LYS MF3’te TÜBİTAK ek puanıyla ilk 100’de yer aldı. Ancak üniversite seçiminde ikilem yaşıyoruz. Kendini ispatlamış üniversiteye mi yoksa yeni açılan bir üniversiteye mi gitsin karar veremedik. Yeni üniversiteyi kuran kişi çok muteber, başarılı biri. Ekip iyi, verdiği imkânlar iyi. Ancak bu ekibi ileride de elinde tutabilecek mi? Kendini ispat eden üniversiteler, burs konusunda niye cimrilik yapıyor!
Destek arıyorum!
Elektrik & Elektronik Mühendisliği’nden 3.75/4.00 ortalamayla yüksek şeref öğrencisi olarak mezun oldum. London School of Economics’te 2015/2016 eğitim yılı için Finance&Eco- nomics masterına kabul aldım. Ayrıca sadece 7 kişiye verilen kapsamlı “The Lord Dahrendorf” bursunu kazandığım. Her ne kadar burs okul ücretinin tamamını ödese ve aylık olarak belli bir para veriliyor da olsa, Londra’daki yaşam pahalılığını göz önüne alınca ekstra bir fon daha sağlamam gerekiyor. İhtiyacım olan tutar, 4-5 bin poundu geçmeyecektir.
Banka kredisi alacağım
İstanbul Hukuk mezunuyum. Dünyanın en iyi hukuk fakültelerinden kabuller aldım ama ücretleri o kadar yüksek ki üç yıldır çalışmama rağmen, öğrenim ücretinin ve yaşam giderlerinin altından kalkmam mümkün değil. Burs için nereye başvurduysam geri dönüş olmadı. Kız öğrencilerin işi daha da zor. Son çarem, bankadan yüksek faizli borç almak...

Yazının devamı için tıklayınız !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)