adscode
adscode

Birkaç yıl içinde bütün yurtlar devletin olacak

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: Amacımız birkaç yıl içerisinde Türkiye'deki bütün yurtların devlet tarafından yapılan yurtlar olmasıdır. Bunu hedefliyoruz, dedi.

Birkaç yıl içinde bütün yurtlar devletin olacak
Eğitim
Milliyet Gazetesinden Serpil Çevikcan köşe yazısında Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile aralarında geçen diyalog şöyle:

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a, neden Aladağ'da devlet yurdu olmadığını sordum.

Aladağ'da Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nun yapımına başlandığını ancak hala bitirilemediğini söyledi.

Eski yurt binası yıkıldığında, devletin, tüm çocukları Kozan'daki devlet yurduna yerleştirdiğini ancak ailelerin uzak olduğu gerekçesiyle çocukları buradan alarak Aladağ'daki özel yurda kaydettirdiğini anlattı.

2000'de yapılan yasal değişiklikle tüm resmi ya da özel tüm yurtların denetimini Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiğini, bakanlığın biri genel, biri ayrıntılı olarak iki ayrı denetim modelinin bulunduğunu, yanan yurdun da her iki denetimde sorunsuz bulunduğunu kaydetti.

Kaynak, bu noktada yapılan eleştirilere karşılık da "Devlet olarak Kozan'daki yurda çocuklar yerleştirilmiş ama aileler almış. Aslında onların yurdu, bunların yurdu diye bir şey de yok. Hepsini denetleyen devlet. Yine de Ak Parti burada bir karar alma ihtiyacı hissetmiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yurt yapma görevi verilmiş. Bu yurtlar yapılıyor. Ancak aradaki ihtiyacı karşılamak için bir takım STK'lar yurtlar yapabiliyorlar, bunlar kullanılıyor. Bunları da devlet denetliyor. Amacımız birkaç yıl içerisinde Türkiye'deki bütün yurtların devlet tarafından yapılan yurtlar olmasıdır. Bunu hedefliyoruz" bilgisini verdi.   

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)