adscode
adscode

"Biz ülke olarak bilime önemli katkılar yapmış değiliz! Peki neden yapmadık?"

Prof. Aziz Sancar Kız Çocukları için STEM Kampları Projesi'nin kapanış töreni Zorlu PSM'de yapıldı.

"Biz ülke olarak bilime önemli katkılar yapmış değiliz! Peki neden yapmadık?"
Eğitim
Kız çocuklarının okutulması şart!
Harriet Fulbright Institute'un fen, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) eğitiminin önemini vurgulamak ve özellikle de kız çocuklarının bu alanda eğitimine ilişkin toplumsal algıları olumlu yönde desteklemek, bu sayede hem çocuklar hem de ülkeler için olumlu değişimler sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Prof. Aziz Sancar Kız Çocukları için STEM Kampları Projesi'nin kapanış töreni Zorlu PSM'de yapıldı.

Törene Nobel Kimya Ödülü sahibi bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve Türkiye'nin farklı yerlerinde projeye dahil olan 100'ü Suriyeli, 800 kız öğrenci katıldı. Konferansta kız çocuklarının okutulması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Aziz Sancar, "Kalkınma için kız çocuklarının okutulması şart" dedi

'Bilimi gelenek yapmalıyız'

Prof. Dr. Aziz Sancar, ailesinin eğitime verdiği öneme değinerek, şöyle konuştu:

"Annem eğitime çok önem verirdi. Tüm çocuklarının okumasını isterdi. Biz 8 kardeştik. Erkeklerin hepsi okudu, 3 kız kardeşimden 2'si eğitim alabildi. Çünkü o dönemlerde kız çocuklarımız en fazla ilkokul okurdu. Ben 3'üncü sınıftayken 28 kişilik sınıfımızda yalnızca 1 kız öğrenci vardı. Böyle bir ortamda doğdum büyüdüm. Kız çocuklarının eğitimi meselesini çok küçük yaşlarda gördüm. Biz ülke olarak, 500 yıllık Osmanlı ve Türk tarihinde bilime önemli katkılar yapmış değiliz. Peki neden yapmadık? Çoğu insan buna zeki olmadığınız için der. Ancak bilim yapmak genetik veya zeka meselesi değil, gelenek meselesidir. Dolayısıyla bunu bir gelenek haline getirmeli ve çocuklarımıza erken yaşta aşılamalıyız. Nobel ödülünü aldıktan sonra yaptığım konuşmalarda eğitimin, özellikle de kız çocuklarının eğitiminin önemini vurgulamıştım. Bu proje gerçekten çok değerli bir girişim; inşallah memleketimize ve Suriyeli kardeşlerimize de büyük fayda sağlayacaktır."

Neye inanıyorsanız onun peşinden gidin

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran ise, eğitimin önemine değinerek şunları söyledi:

"TÜSİAD, 45 yıllık geçmişi boyunca cinsiyet eşitliğine kesintisiz destek vermiş bir kurum. Biz de bu gücü ülkemizin genç nüfusu ve kadınlarının, genç kızlarımızın dinamizminden alıyoruz. Ben bugün burada TÜSİAD'ın gelecekteki kadın üyelerine hitap ediyorum. TÜSİAD son 3 yıldır STEM'e müthiş bir önem veriyor. Bu proje de bizim çok içselleştirdiğimiz doğal bir ortaklıkla ortaya çıktı. Burada bulunan kız çocuklarımıza söylemek isterim ki, neye inanıyorsanız onun peşinden gitmekten hiçbir zaman çekinmeyin. Ailelerden de şunu rica ediyorum, kendi hayalleriniz yerine lütfen çocuklarınızın hayallerine destek verin çünkü başarı hayal edilen ve mutlaka yapmaktan zevk alınan bir hikayeyle beraber gelir."

AA



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)