adscode
adscode

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ZAMAN KAPSÜLÜ 50 YIL SONRA AÇILACAK

Boğaziçi Üniversitesi 150. Yılını geleceğe iz bırakarak tamamladı. Üniversitenin Güney Kampüs Rektörlük Binası önündeki bahçeye gömülen zaman kapsülü 50 yıl sonra, Boğaziçi Üniversitesi’nin 200. Yılında…

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ZAMAN KAPSÜLÜ 50 YIL SONRA AÇILACAK
Etkinlikler
Boğaziçi Üniversitesi 150. Yıl kutlama etkinliklerini zaman kapsülü gömerek sona erdirdi. Üniversitenin Güney Kampüs Üstün Ergüder Meydanı’nında Rektörlük Binası önüne gömülen zaman kapsülü 2063 yılında açılacak. Üniversitenin bugününde seçilen materyalin yer aldığı kapsülün gömü etkinliğine Rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Ali Tekcan, Prof. Ayşe Mumcu, Prof. Lale Akarun, Öğrenci İşleri Dekanı Prof. Biray Kolluoğlu, 150. Yıl kutlama komitesi koordinatörü Prof. Zafer Yenal, çok sayıda  akademisyen, öğrenciler ve çalışanlar katıldı. 50 yıl sonra açılacak kapsülde yer alan eşyalar öğrenci ve akademisyenlerin önerisiyle seçildi. Zaman kapsülü 50 yıl dayanacak şekilde oluşturulurken, basılı materyaler 150 yıl dayanacak kağıtlara basıldı. Kapsülde yer alan eşyalardan bazıları şöyle:
·         Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet törenlerinde kullanılan kep
·         1993-2001-2005 BÜ Telefon Rehberleri
·         Bilgisayar mouse’u
·         Boğaziçi Üniversitesi diploması
·         Rektör Gülay Barbarosoğlu’nun randevu defteri ve ajandası
·         Rektör Gülay Barbarosoğlu’na ait tablet
·         150. yıl ile ilgili yapılan son toplantıda açılan şarabın mantarı
·         Boğaziçi Ünviersitesi Ders Kataloğu
·         Öğrencilerin kantinlerde en fazla tükettiği yiyecek olan Kajun'un kutusu
·         Kennedy Lodge Öğretim Üyeleri Merkezi Yemek Menüsü
·         Rektörlük Genel Sekreterliği'nde kullanılan koku
·         Yüksek Öğretim Mevzuatı
·         Bilimsel Araştırma Projeleri El Kitabı 2013
·         Öğrencilerin yoğun olarak kullandığı pet su şişesi
·         Kotası dolan dersler için öğrencilerin öğretim üyelerine ikna amaçlı yazdıkları metinlerden örnekler (Örn: Bu dersi laf olsun diye almalk istiyorum; Derslerinizin daha zevkli geçmesini mi istiyorsunuz, tek tıklayın yeter)
·         Akademisyen mail grup yazışmaları
·         3D printer ile oluşturulmuş BÜ logosu
·         Mezuniyet törenlerinde öğrencilere ödül olarak verilen cam plaketler
 
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu törende yaptığı konuşmada “150. Yıl etkinlikleri boyunca geçmişimize bakarken geleceğe dair değerlendirmelerde de bulunduk.” Derken şöyle devam etti, “Bugün 50 yıl sonra da 200. yılını ihtişamla kutlayacağına emin olduğumuz Türkiye’nin en köklü üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesi’nin bahçesine 2063 yılında açılmak üzere zaman kapsülünü gömüyoruz. 150 yıl önce bu kampüste kurulduk, 200. yılımızda da burada olanlar bu kurumun kültürünü ve gücünü hatırlasınlar istiyoruz. Bu zaman kapsülü ile amacımız kurumsal hafıza köprüsü kurmak, 200. yılında Boğaziçi Üniversitesi’nin ülkemize ve dünyaya yön vermesini diliyorum.”
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)