adscode
adscode

Boğaziçi Üniversitesi'nden hayatını kaybeden Doç. Dr. Darcan için açıklama

Boğaziçi Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Darcan'ın, ABD’nin Orlando kentinde elim bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin…

Boğaziçi Üniversitesi'nden hayatını kaybeden Doç. Dr. Darcan için açıklama
Üniversite
Üniversiteden yapılan yazılı açıklama:

Boğaziçi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Darcan, ABD’nin Orlando kentinde elim bir saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Boğaziçi Üniversitesi camiası olarak Doç. Dr. Osman Darcan’ın kaybından ötürü derin üzüntü duyuyor, ailesine, yakınlarına ve bütün Boğaziçi ailesine başsağlığı diliyoruz.

Lisans ve yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde, doktorasını da yine Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde yapan Osman Darcan, 1990 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi’nde dersler veriyordu. Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü kurucu öğretim üyelerinden olan Osman Darcan; Programlama Teknikleri, Nesneye Yönelik Sistem Geliştirme, Benzetim, Yapay Zeka ve E-Öğrenme konuları üzerinde çalışmalar yürütmüş, ulusal ve uluslararası akademik dergilerde makaleleri yayınlanmıştır. 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarasoğlu değerli hocamızın vefatı dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi: “Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim üyemiz, çok değerli bilim insanı Doç. Dr. Osman Darcan’ı ABD’nin Orlando kentinde uğradığı silahlı saldırı sonucu kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim. Sevgili Osman Darcan değerli öğrenciler yetiştirmiş, üniversitemiz ve yükseköğretim sistemimizin çok önemli isimlerinden biriydi. Kendi alanında öncü çalışmalar yaptığı esnada kaybetmiş olmamızı ayrıca çok elim ve kabul edilemez buluyorum.

Bu vesileyle insan hayatına kast eden ve yaşamlarımızı yok eden her türlü terör ve şiddet olayını koşulsuz kınıyorum.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)