adscode
adscode

Boğaziçi'nde film gösterimlerine engel

Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü'nün Açık Hava etkinlikleri kapsamında göstermeyi planladığı LGBT temalı filmler, üniversite yönetimi tarafından engellendi.

Boğaziçi'nde film gösterimlerine engel
Üniversite
Güncelleme : 26-Jul-22 10:19

Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü, Açık Hava etkinlikleri kapsamında göstermeyi planladığı “Benim Çocuğum”, “Laurance Anyway” ve “Go” filmlerinin gösteriminin üniversite yönetimi tarafından engellendi.

Sinema Kulübü sosyal medyada yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü olarak Açık Hava etkinlikleri kapsamında göstermeyi planladığımız 'Benim Çocuğum', 'Laurance Anyway' ve 'Go' filmlerinin gösterimi, okul yönetimi tarafından herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin ve yazılı bir karar iletilmeksizin engellendi. Daha önce LGBTİ+ temalı olması ve LGBTİ+'ya özendirdiği gerekçesiyle engellenen gösterimlerimiz olmuştu. Ayrıca yakın zamanda görevine iade edilen Can Candan hocamızın yönetmenliğini yaptığı ve daha önce okulumuzda defalarca gösterilen LGBTİ+ temalı 'Benim Çocuğum' filmini göstermemize izin verilmiyor. TC Kültür Bakanlığı tarafından onaylı olmasına rağmen bu sinema filmleri ve belgesellerinin okulumuzda gösteriminin yapılmasının engellendiğini tüm kamuoyuna duyururuz!"

Resim

EĞİTİM AJANSI


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)