adscode
adscode

Bonzaiden sonra şimdi de metamfetamin tehlikesi

Birçok gencin hayatını karartan bonzaiden sonra şimdi de metamfetamin maddesi tehlike saçıyor. Kısaca 'med' olarak adlandırılan madde, özellikle kemikleri eritiyor, dişleri döküyor.

Bonzaiden sonra şimdi de metamfetamin tehlikesi
Sağlık

2 liraya her yerde ekmek gibi satılan sentetik uyuşturucu maddeler gençlerin hayatlarını karartmaya devam ediyor. Son yıllarda kullanımı iyice yaygınlaşan uyuşturucu nedeniyle onlarca genç yaşamını yitirdi. Son olarak Bursa’da, Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencileri 24 yaşındaki İsmail Erduman ile 23 yaşındaki Göksel Karabulut, evlerinde uyuşturucu ectacy madde kullandıktan sonra hayatlarını kaybetmişlerdi. Madde kullandıktan sonra sokaklarda, parklarda bayılıp kalan onlarca genç ise her gün ambulanslarla hastanelere taşınıyor.

BONZAİDEN SONRA MED

Kendisi de geçmişte uyuşturucu bağımlısı olan ve kurduğu dernekle bağımlılara danışmanlık yapan Ayık Yaşamla Buluşma Derneği (AYBUDER) Başkanı Yavuz Tufan Koçak, şimdilerde kullanımı özellikle gençler arasında iyice yaygınlaşan metamfetamine dikkat çekti. Koçak, onlarca gencin ölümüne sebep olan bonzaiden sonra şimdi de metamfetamin maddesinin inanılmaz düzeyde yaygınlaştığını belirterek aileleri uyardı.

ÖLDÜRMÜYOR, ERİTİYOR

AYBUDER Başkanı Koçak, Türkiye’nin dört bir yanından kendilerine ulaşan yüzlerce insanın yardım talep ettiğini belirterek, ölüm oranlarının her geçen gün artış gösterdiğine dikkat çekti. 

Koçak, “Metamfetamin kullanımı inanılmaz hızlı arttı. Bursa gene bunun merkezi. 3-4 tane ismi kullanılıyor. Şu anda kullanıp bize gelen bir çocuğun ağzında diş kalmamış. İmplant yapmak için Vakıf Gureba Hastanesi’ne gönderdik, ‘çene kemikleri eridiği için yapamayız’ dediler. Med böyle bir madde. Bonzai en azından öldürüyor. Bu öldürmeyip gencecik çocukları eritiyor, kemik bırakmıyor vücutta. Biz belediyelere gittik, ısrarla Bursa’nın bu sorununa dikkat çektik. Ama ısrarla bizim çocukları dışarı atmaya dönük çaba var” diye konuştu.

Koçak, ‘yaşam köyü’ ve ‘rehabilitasyon merkezi’ eksikliğinden söz ederek yetkililerin bir an önce tedbir alması gerektiğinin altını çizdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)