adscode
adscode

Bornova'da kadınlara iş garantili kurs

Meslek Edindirme Kursu'nu bitiren kadınlar sertifika heyecanı yaşadı.

Bornova'da kadınlara iş garantili kurs
Türkiye'den Haberler
Bornova Belediyesi'nin Ege Üniversitesi, MTK Tekstilciler Sitesi ile İŞKUR'un birlikte açtığı İş Garantili Meslek Edindirme Kursu'nu bitiren kadınlar, sertifikalarını aldı. İş hayatına atılmaya hazırlanan kadınların heyecanına Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da ortak oldu. İşsizliğin her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Başkan Atila, kadınlar bu tip projeleri değerlendirmelerini istedi.

Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi, MTK Tekstilciler Sitesi ve İŞKUR işbirliğinde yürütülen İş Garantili Dikişi Makinesi Operatörü – Kumaş Kursu'nda üçüncü dönem de sona erdi. 2.5 ay süren eğitimi tamamlayan kadınlar, Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende katılım belgelerini aldı.

Kursiyerlere belgelerini;  Bornova Belediye Başkan Olgun Atila, MTK Sitesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Sadi Doğan, Ege Üniversitesi Müdendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süheyda Atalay, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Kadoğlu, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve eğitmenleri verdi. İş yaşamına atılmaya hazırlanan kadınlar, tek tek söz alarak düşüncelerini paylaştı, projede yer alan tüm kurumlara teşekkür etti. Kursiyer kadınların el emeği ürünleri, yine aynı mekanda sergiye açıldı.

İleride kendi işinizi kuracaksınız
MTK Sitesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği İsmail Sadi Doğan, "Önceki iki dönemi bitiren kursiyerlerin hemen işbaşı yaptı. Sizler de iş sahibi olacaksınız ve inanıyorum ki daha ileriki süreçte de kendi işinizi kuracaksınız. Bizim size verdiğimiz gibi, gelecekte bu tür girişimlere destek vereceksiniz" diye konuştu.Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ve İŞKUR'a teşekkür eden Doğan, bu iş birliğinin artarak devam etmesini diledi.

Proje yaygınlaştırılmalı
Kursla ilgili işbirliği protokolünü bir yıl önce imzaladıklarını hatırlatan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süheyda Atalay, "Bu çalışmanın sonuçlarını görmek büyük mutluluk. Bu çalışmanın devam etmesi, yaygınlaştırılması, daha çok kadımızın meslek ve iş sahibi olması gerekiyor. Bu noktada Üniversite olarak destek vermeye hazırız" dedi.

Kadınlarımız için bir bilezik
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise işsizliğin her geçen gün daha da arttığına dikkat çekerek, bu tip projelerin ne kadar önemli olduğunu anlattı. Kadınlara seslenen Başkan Atila, "Bize bu projede büyük destek veren Ege Üniversitesi bir zenginlik. Bu kurs ise sizin için bir bilezik ve bunu geliştirmek sizlerin elinde. Hayatta hiçbir zaman beklemeyin. Fırsatları kaçırmayın. Bulun. Değerlendirin" diye konuştu.

Proje 4 yıl sürecek 
İlki 2015 Şubat ayında başlayan eğitime katılan kursiyerlerin sigortaları yapılıyor ve günlük masrafları karşılanıyor. Kadınlar stajlarının ardından işe yerleştiriliyor. Proje 4 yıl sürecek.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)