adscode
adscode

Bosna Hersek'te Türk öğrencilere yüksek burs imkanı

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Türkiye'den kayıt yaptıracak öğrencilere ciddi burs imkanı sağlıyor.

Bosna Hersek'te Türk öğrencilere yüksek burs imkanı
Eğitim
Saraybosna Eğitim ve Öğretimi Geliştirme Vakfı (SEDEF) çatısı altında Bosna Hersek'te 13 yıldır faaliyet gösteren Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS), Türkiye'den kayıt yaptıracak öğrencilere yüksek burs imkanı sağlıyor.

SEDEF Başkanı Hasan Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteye kayıtların devam ettiğini hatırlattı.

IUS'ta 30 farklı ülkeden öğrencilerin eğitim aldığını, öğrencilere önemli burs imkanları sunduklarını söyleyen Topaloğlu, IUS'un Türkiye'de üniversite sınavına giren öğrencilere de aldıkları puanlara göre yüzde 100'e varan burs sağladığını kaydetti.

Topaloğlu, Türkiye'deki herhangi bir üniversitede okuyan ya da herhangi bir üniversiteyi tercih etmiş öğrencilere de IUS'a yatay geçiş yapmaları durumunda mevcut burslarının üzerine yüzde 25 oranında ek burs verileceğini ifade etti.

Bu yeni burs imkanının öğrencilere kolaylık yaratacağını aktaran Topaloğlu, "Örneğin, Türkiye'de yüzde 50 burs kazanan bir öğrenciye artı yüzde 25 puan daha burs vererek yüzde 75 bursla üniversitemize kabul etmiş oluyoruz." dedi.

Kayıtlar sürüyor
Topaloğlu, Türkiye'deki öğrencilerin IUS'a kayıt yapması için iki yol bulunduğunu dile getirerek, öğrencilerin sosyal bilimlerdeki programlara ÖSYS Klavuzu üzerinden tercih yaparak IUS'a yerleleşebileceklerini kaydetti.

Mühendislik ve hukuk fakültelerinde okumak isteyen öğrencilerin ise IUS'un İstanbul'daki irtibat bürosuna müracaat ederek üniversite sınavındaki puanlarına göre doğrudan kayıt yapabileceklerini belirten Topaloğlu, Bosna Hersek'teki üniversiteler içerisinde ÖSYS Klavuzu'nda yer alan tek üniversitenin IUS olduğunu ifade etti.

İki yabancı dil öğrenme imkanı
Topaloğlu, Bosna Hersek'in Türkiye'nin kardeş ülkesi olduğunu ve iki ülkenin aynı kültürü paylaştığını vurgulayarak, bir öğrencinin Bosna Hersek'te okumasının çok fazla avantajı bulunduğuna dikkati çekti.

Türkiye'de çoğu üniversitenin Türkçe öğretim yaptığına, oysa IUS'un İngilizce eğitim verdiğine işaret eden Topaloğlu, ülkede konuşulan dil de Boşnakça olduğu için beş yıl burada okuyan bir öğrencinin kendi kabiliyeti oranında Boşnakça da öğrenerek üniversiteden mezun olabileceğini söyledi.

Topaloğlu, İngilizce ve Boşnakça'ya hakim bir üniversite mezununun Türkiye açısından önemli kurumlarda görev yapma imkanına sahip olabileceğini ifade ederek, öğrencilerin ayrıca bir başka ülkeyi tanıyıp buranın kültürünü öğrenmiş olacağını aktardı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)