adscode
adscode

Branş Öğretmenleri Hakkını Arıyor!

Branş öğretmenleri mağduriyetlerini dile getiriyor;

Branş Öğretmenleri Hakkını Arıyor!
Eğitim
Branş öğretmenlerinin atanmalarının önünde ki en büyük engel sınıf öğretmenlerinin branş değiştirerek okullarında aldıkları yan alan dersleri ile branş değişikliği yolunu izlemiş olmaları .

Binlerce sınıf öğretmeni esir kaldıkları doğu bölgelerinden batı bölgelerine veya ailelerinin yanlarına gidebilmek  için mecburen branş değiştirdi.  Bu durum atamalardaki olmayan dengeleri daha da alt üst etti .
Her gün yüzlerce elektronik posta alıyor, bunlardan bir çoğunu yayınlamaya, okurlarımızın sesini duyurmaya gatyret ediyoruz.

İşte tarih öğretmenliği mezununu bir öğretmen adayının paylaşmış olduğu not;


''Abbas Bey : öncelikle merhaba diyorum. evet işleriniz eminim ki çok yoğunsunuzdur. ancak bir konu da sesimizi duyurmanızı istiyoruz. Bu konu şu: malumunuz geçtiğimiz günlerde öğretmen branş sayıları açıklandı, bir baktık ki alan kontenjanları artacağına tam tersi azalmış. Yani geçen sene ağustos atamalarında TARİH ÖĞRETMENLİĞİ bölümünden 374 kişi alınmıştı, şimdi bizler en azından 400 kişi alınır düşünürken birde baktık hooop 339 a düşmüş sınava giren TARİH ÖĞRETMENİ sayısı 15500 kişi ve 339 atama yapılmış şubat 2014 de 201 tane TARİH öğretmeni atanmış, Abbas Bey ben şimdi TARİH ÖĞRETMENLİĞİ branş sıralamam 540  şubat 2014 de yapılan alım yapılırsa (tabi bundan sonra atama yapılırsa)  ya bu sayıyı da düşürürlerse ben ne yapacam Abbas Bey, bi tarafta 6100 küsür sınıfçı, diğer tarafta 339 TARİH ÖĞRETMENLİĞİ tabi diğer branşlarda da çok adaletsizlik var. ben şimdi şubat ve kasım a kadar ders mi çalışacam dershaneye mi gidecem, ne yapacam, yaşım gelmiş 35 e, evlenme falan zaten hak getire neredeeeee, onları geçtik, bari hayatımızı idame ettirebilsek. Bu sene hahhh tamam 80,83 aldım kesin girerim artık derken böyle bir tablo var karşımda. ben zaten 50-60 larla atanmak istemem ancak bir kişi de 80,83 ile de açıkta kalmasın, yazıktır günahtır. Abbas Bey ben şu mantığı anlayamıyorum, belki siz anlatırsınız: şimdi bu MEB geçen senelerde diyor ki: sınıfçıların norm fazlası var deyip başka branşlara kaydırıyorlar, sonra bu sene 6100 tane tekrar sınıfçı alıyorlar, artık canıma takkkk etti Abbas Bey. daha ne kadar ders çalışacam, dershanede adam sınıf öğretmenliğinde 4000 sırada adam yüzüme bakıp bakıp gülüyor, hayattan soğuttular beni. bırakıyım artık diyorum, ne yapacam o zaman, ders çalışıyım diyorum takaatim kalmadı. Abbas Bey açıkçası benim siyasi ve bürokrak tanıdığım bildiğim kimsem yok, ne yapalım babam marangoz du. adamın siyasi bağlantısı yoksa suçluyacak değiliz ya. ALLAH razı olsun bizleri okuttu bu yaşa getirdi, halada bakıyor. ne acı değil mi? HALA BAKIYOR  kelimesi. Abbas Bey : arkadaşlar facebook da etkinlik düzenlemeye çalışıyoruz. pazar saat 14:00 da izmirde sanırım konak meydanında yapılacak. BRANŞ ÖĞRETMENLERİ hakkını arıyor diye. Sayın Abbas GÜÇLÜ: en azından bu branş öğretmenlerinin sıkıntılarını dertlerini köşenize taşısanız, bir nebze olsun bize yardımcı olsanız, yetkililerin kulağına bir kar suyu kaçırsanız. o kadar mutlu oluruz ki anlatamam, en küçük bir desteğe bile ihtiyacımız olduğu günlerde sizin gibi kocaman bir desteğin bizim gibi BRANŞ ÖĞRETMENLERİNE, hele birde TARİH ÖĞRETMENLİĞİ deseniz:) çok daha acayip mutlu oluruz. UMARIM YARDIMCI OLURSUNUZ.
 
SAYGILARIMLA.''

***

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen atama düzenlemesine göre 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 42.000 NORM FAZLASI SINIF ÖĞRETMENİ OKUL ÖNCESİ,ORTAOKUL VE LİSE BRANŞLARINA GEÇİRİLMİŞTİR.                            
Bu uygulama Okul öncesi, ortaokul ve lise branşlarına yapılan bir haksızlıktır. Milli Eğitim Bakanlığı, yıllarca alanında eğitim görmüş, işin ehli olan branş öğretmenleri yerine sınıf öğretmenlerini branşlara geçirmesinden dolayı eğitim ve öğretimde büyük sıkıntılar oluşmuştur. Biz branş öğretmenleri olarak sınıf öğretmenlerinin alan değiştirmesine karşı çıkmaktayız. Yıllardır atama bekleyen ve emek verip bu amaçla çalışan branş öğretmenlerinin hakları verilmeli ve mağduriyetleri giderilmelidir.      
Ayrıca sınıf öğretmenliğinin alan değiştirmesinin yanında Eylül 2014 atamasında sınıf öğretmenlerine ayrıcalık verilip 6098 sınıf öğretmeninin ataması yapılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı 2014 Eylül atamalarında Okul öncesi, ilköğretim ve Lise branş öğretmenlerine haksızlık yapmış olup, adaletsiz bir kontenjan dağılımı yapmıştır.   Yüksek puanlar almamıza rağmen biz branş öğretmenlerinin atamaları yapılmamıştır. Buna ek olarak kadrolu öğretmen atamak yerine asgari ücret ile ÜCRETLİ ÖĞRETMEN çalıştırarak branş öğretmenliği ihtiyacını kapatılmaktadır. Tüm bu sorunlardan dolayı branş öğretmenleri yıllardır mağduriyet ve atama sıkıntısı içerisindedir. Bizler 2014-2015 yılları içerisinde ek atamaların ve özellikle 2015 Şubatta sadece 40.000 Branş Öğretmeni atamasının yapılmasını istiyoruz.  Bu konuda sesimizi duyurmamıza ve hak ettiğimizi elde etmemize yardım edeceğinizi umarak size yazıyoruz. Saygılarımla. İyi çalışmalar.


 


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)