adscode
adscode

Bu da geçecektir!

Normal dönemlerde çok hatalar yapsak da kriz dönemlerinde, kenetlenmeyi ve topyekûn mücadeleyi çok iyi başarıyoruz.

Bu da geçecektir!
Milliyet Diyalog

Cumhuriyet tarihi boyunca, koronavirüse gelinceye kadar ne sorunlarla karşılaştık hem de en katmerlileriyle hem de ta ilk günden itibaren.

Koronavirüs ve diğer gribal vakalar, sürekli evrim geçirerek, her türlü ilaca karşı bağışıklık kazandıysa, biz de her türlü sorunla mücadele konusunda inanılmaz oranda bağışıklığa sahibiz.

Şunun şurasında, birkaç ay daha sabretmemiz gerekiyormuş, sabrederiz...

Davetsiz misafirimiz, erken gelen baharla birlikte, eminim ki geldiği gibi sessizce gidecektir. Tersini düşünmemiz ve korkmamız için hiçbir neden yok. Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirelim yeter...

Bu arada, diğer gribal vakaların da en az koronavirüs kadar etkili olduğunu sakın unutmayın. Vücudun direncini düşürecek her türlü maceralardan uzak durun.

Nezle, grip, soğuk algınlığı teşhisiyle tedaviye başladıysanız, sakın tedaviyi yarıda kesmeyin, niye bu kadar uzadı diye panik yapmayın.

Yeni nesil gribal vakalar ortalama üç ay sürüyormuş. Evet, bezdirici bir dönem ama doktorların dediğini harfiyen yerine getirmekten başka çare de yok.

Hani bizde bir söz var: ”Gribal hastalıklar, ilaç alırsan 7 günde, almazsan bir haftada iyi olur.”

Eskiden öyleymiş. Virüsler, bu kadar palazlanmadığı için anneannemizin ilaçlarıyla, bu süreci, fazla hırpalanmadan atlatmamız mümkün oluyordu. Şu anda adeta bize meydan okuyorlar ve hastalık süresini uzattıkça uzatıyorlar.

Bu süreci en az hasarla atmak için ilaçlar ve doğru tedavi kadar önemli bir başka etken, vücut direncinin olabildiğince yüksek tutulması.

Bu yüzden, başta rejimler, ağır sporlar, yorucu seyahatler, yoğun çalışma temposu gibi vücut direncini azaltacak ne varsa, birkaç ay sonrasına öteleyin. Hasta olmanız önemli değil, olursanız, hazırlıksız yakalanmamalısınız...

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)