adscode
adscode

BU GEZİDE BÜTÜN DERSLER VAR

Doğa Koleji Düzce Kampüsü Ortaokul öğrenci ve velileri için hafta sonu Bilim ve Teknoloji gezisi düzenlendi.

BU GEZİDE BÜTÜN DERSLER VAR
Okullardan Haberler

Bursa ve Yalova’da toplamda 2 gün geçiren ziyaretçiler, hem kentin tarihi hakkında detaylı bilgi aldı, hem de bilimsel çalışmaların sergilendiği Bursa Bilim ve Teknoloji müzesinde 1 gece geçirdi.

 

Doğa Koleji Düzce Kampüsü 5.,6. Ve 7. Sınıf öğrencileri hafta sonu velileri ile birlikte Bursa’ya hareket etti. İlk gün şehrin tepeden panoramik olarak izlenebildiği Tophane’ye çıkarak kentin muhteşem manzarasını seyreden ziyaretçiler ardından, Osmangazi, Orhangazi türbelerini ve Ulu Cami’ye geçti. Son olarak Bursa Fethinin anlatıldığı 1396 Müzesini gezen öğrenci ve veliler geceyi geçirecekleri Bursa Bilim ve Teknoloji Müzesine Hareket ettiler. Astronomi ve Havacılık konseptini barındıran müzede Doğa’nın çocukları, uzay kıyafetlerini giyip kozmonotla söyleşi yaptı. Öte yandan Belediye bünyesinde kurulan merkezde öğrenciler fizik, kimya, biyoloji ve uzay laboratuvarlarında deneyler yapma fırsatı buldular. Geç saatlerde teleskop ile gökyüzündeki yıldızları inceleyen ekip, Bilim ve Teknoloji merkezinde kurulan çadırlarda uyuyarak macera dolu bir gece geçirerek hem takım bilincini kazanmış hem de roket tasarlayarak kendi projelerini üretmiş oldular.

Sabahın erken saatlerinde Yalova’ya geçen ekip ilk olarak Yalova Termal Atatürk köşkünü, ardındansa Yürüyen Köşkü’e ziyaret etti. Birbirinden güzel anılarla Düzce’ye dönen grubun mutluluğu fotoğraf karelerine yansıdı.

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)