adscode
adscode

Bu hastanede sadece kediler tadavi görüyor

Bir grup veteriner tarafından 18 yıl önce Ankara'da kurulan ve sadece kedilerin tedavi gördüğü hastanede, her yıl yaklaşık 4 bin kediye bakılıyor.

Bu hastanede sadece kediler tadavi görüyor
Türkiye'den Haberler
6 veteriner hekimin çalıştığı hastanede, kedilere aşıdan ameliyata kadar her türlü sağlık desteği veriliyor. 

Hastane veterinerlerinden Tarkan Özçetin, yaptığı açıklamada, 18 yıldan bu yana hizmet veren hastanenin her yıl yaklaşık 4 bin kediyi tedavi ederek sağlığına kavuşturduğunu söyledi.

Hastanenin sadece kedilere hizmet verdiğini ifade eden Özçetin, şöyle konuştu:

"Kurulma amacımızın temel nedeni kediler ile köpeklerin aynı yerde karşılaşmasını engellemekti. Bilim dalında ve hastanelerde özel uzmanlaşmalar gerekmekte. Bizim hekimliğimizde de bu durum söz konusu. Bizler de kediler üzerinde uzmanlaştık. Fikrin çıkışı, kediler ile köpeklerin karşılaşmasını engellemekti. Doğada kediler ile köpekler pek anlaşamıyorlar. Sadece doğada değil evcilleştikten sonra şehir hayatında da anlaşmamaları devam ediyor. Kedi ve köpekler aynı evde yaşayıp, sarılıp uyuyorlar ama genel olarak geçimsizlik durumu söz konusu. Bu sebepten sadece kedilerin tedavi edildiği bir hastane açmaya karar verdik."

Kedilerde birçok hastalığın görüldüğünü ve tedavi süreçlerinin uzun sürdüğünü belirten Özçetin, "Kışın üst solunum yolu enfeksiyonları sıklıkla görülüyor. Yazın ise pencerelerin açık olmasına bağlı olarak kedilerin merak duygusundan ötürü, avcılık, av yakalama merakından düşme vakaları ile çok karşılaşıyoruz" dedi.

Özçetin, en çok trafik kazaları, düşme, kavga ve kedilere yapılan kötü eylemlerden kaynaklı acil vakalarla karşılaştıklarını kaydetti.

- Sahiplenmek isteyene kedi 

Hastanenin bir diğer misyonun da sokak kedilerine yuva bulmak olduğunu belirten Özçetin, şunları kaydetti:

"Hastanemiz bünyesinde bir mekan tasarladık. Gelen kedi severlerin ve sahiplenmek isteyen insanların rahatlıkla görebileceği, kaynaşabileceği onlarla iletişim kurabileceği bir mekan burası. Hayvan severler tarafından getirilen kedilerin öncelikle sağlıkla ilgili problemlerini çözüyoruz, aşılarını yapıp, gerektiği takdirde kısırlaştırıp daha sonrasında da ücretsiz olarak gönüllülere veriyoruz. Sosyal medya bu konuda etkin rol oynuyor. Sosyal medya aracılığıyla yuva bekleyen kedileri paylaşıyoruz. Her sene 100'e yakın kediyi sahiplendiriyoruz."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)