adscode
adscode

Bu ilçelerdeki öğrenciler başka okullara kayıt yaptırabilir

Milli Eğitim Bakanı Avcı, sokağa çıkma yasağı ve okullarının zarar görmesi sebebiyle mağdur olan öğrenciler için "Kayıtlarını başka okullara alabilecek şekilde planlamalarımızı gerçekleştirdik." dedi.

Bu ilçelerdeki öğrenciler başka okullara kayıt yaptırabilir
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Terör örgütünün yaktığı, yıktığı veya kullanılamaz hale getirdiği bazı okullarımızda eğitime hemen başlamayabiliriz, tadilat ve tamirat sürecinde. Dolayısıyla oralardaki çocuklarımızı da yine çevre illerde durumu müsait olan, pansiyonu olan, pansiyon kontenjanı bulunan okullarımızda misafir öğrenci olarak veya arzu ederlerse ayrıca ailelerinin onayıyla kayıtlarını başka okullara alabilecek şekilde planlamalarımızı gerçekleştirdik" dedi. 

Avcı, Mardin'deki Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde telafi eğitim programına katılan öğrencileri ziyaret etti. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Avcı, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit, İdil ve Sur gibi ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasakları nedeniyle eğitimlerini düzenli sürdüremeyen öğrenciler için sömestir tatilinde telafi eğitim programını yürürlüğe koyduklarını aktaran Avcı, "Telafi eğitim programını Mardin'de, Batman'da, Diyarbakır'da gönüllülük esasına bağlı olarak öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz tarafından başarıyla sürdürdük" diye konuştu. 

Başlangıçta 15 bin civarında bir öğrenci kontenjanı belirlediklerini ancak programa yaklaşık 11 bin öğrencinin katıldığını dile getiren Avcı, özellikle 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerine öncelik verdiklerini, sayının bu nedenle 11 bin civarında kaldığını belirtti. 

8 ve 12'nin geçiş sınıfları olduğunu, 12'nci sınıf öğrencilerinin gelecek yıl üniversiteye gideceğini ifade eden Avcı, öğrencilerin üniversiteye giriş stresi, kaygıları ve beklentileri açısından da telafi eğitim programının yararlı olduğunu söyledi. 

Telafi eğitim programı için sömestr tatili nedeniyle pansiyonları boş olan okulları tercih ettiklerini anlatan Avcı, öğrencilere kahvaltı, yemek ve servis dışında da ihtiyaçlarına göre gerekli destekler de sağlandığına işaret etti. 

Bakan Avcı, telafi eğitim programlarının verimli geçtiğini vurgulayarak Mardin'de programa katılan öğrencilerle birebir görüştüğünü ve onları dinlediğini aktardı. Avcı, "Her birinin gözünde o ışığı, o ümidi, yani başaracaklarına dair ümidin yeşermiş olduğunu görmekten ötürü gerçekten çok mutlu oldum. Onlara bu ışığı kazandıran sevgili öğretmenlerimize ve yöneticilerimize, valililerimize kaymakamlarımıza sivil toplum kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Çocukların öğretmenlerine ve kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür ettiğine dikkati çeken Avcı, öğrencilerle gelecekten beklentileri, üniversitelerdeki meslek branşlarını değerlendirdiklerini ve görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. 

Öğrencilerin telafi eğitimi programından memnun ayrıldıklarını ifade eden Avcı, "Kendileri, 'Biz, buraya gelirken doğrusu çok da umutlu gelmemiştik, burada kısa sürede gördüğümüz eğitim, kısa sürede öğretmenlerimizin bize kazandırdığı özgüvenle tekrar ümitlerimiz yeşerdi' şeklinde beyanları oldu. Bu beyanlara çok memnun oldum" diye konuştu.  

Nobel ödülü sahibi Mardinli Aziz Sancar'ın da gençler için iyi bir model olduğunun altını çizen Avcı, Sancar'ın en olumsuz koşullarda bile ne tür başarılara ulaşılabileceğini gösterdiğini bildirdi. Bakan Avcı, öğrencilerin Sancar'ın hayatını da yakından tanımalarının kendileri açısından yararlı olacağını dile getirdi. 

Terörün zarar verdiği okullardaki öğrenciler

Terör örgütünün zarar verdiği okullardaki öğrencilerin eğitimlerinin olumsuz etkilenmemesi için alternatif çalışmalar içinde olduklarına işaret eden Avcı, şunları kaydetti:

"İnşallah, hayatın normale dönmesiyle çocuklarımız kendi okullarında eğitimlerine devam edecekler ama sıkıntı olan yerler var. Terör örgütünün yaktığı, yıktığı veya kullanılamaz hale getirdiği bazı okullarımızda eğitime hemen başlamayabiliriz, tadilat ve tamirat sürecinde. Dolayısıyla oralardaki çocuklarımızı da yine çevre illerde durumu müsait olan, pansiyonu olan, pansiyon kontenjanı bulunan okullarımızda misafir öğrenci olarak veya arzu ederlerse ayrıca ailelerinin onayıyla kayıtlarını başka okullara alabilecek şekilde planlamalarımızı gerçekleştirdik."


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)