adscode
adscode

Bu program sınava girecek öğrencilere ve velilere sanal rehberlik yapacak

“YÖK Kültür-Sanat Söyleşileri” etkinliği kapsamında Nevşehir'e gelen Saraç, Vali Mehmet Ceylan’ı ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Saraç, hafta sonu yapılacak YGS’ye girecek adaylara…

Bu program sınava girecek öğrencilere ve velilere sanal rehberlik yapacak
Eğitim
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) gerecek öğrencilerin ellerinden geleni ortaya koyarak başarılı olmaya çalışacaklarını belirterek, sınavın sonucu ne olursa olsun, ikinci aşamaya da aynı gayretle çalışılmasını istedi.

“YÖK Kültür-Sanat Söyleşileri” etkinliği kapsamında Nevşehir'e gelen Saraç, Vali Mehmet Ceylan’ı ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Saraç, hafta sonu yapılacak YGS’ye girecek adaylara başarılar diledi.

Sınavın iki aşamalı olduğunu hatırlatan Saraç, "Öğrenciler ellerinden geleni ortaya koyarak, bütün birikimleri istikametinde başarılı olmaya gayret edecekler. Unutulmamalı ki bu sınavın ikinci aşaması da var. Bu sınavın neticesi ne olursa olsun, ikinci aşamaya da aynı gayret ve hevesle çalışmaları icap ediyor" ifadelerini kullandı. 

Saraç, adayların sınavların ardından tercih aşamasında karşılaştıkları problemlerin çözümü için "Yükseköğretim Program Atlası" hazırladıklarını aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"Öğrenci ve velilere cep telefonlarıyla bile girebilecekleri program atlası uygulaması açıldı. Tercih yapma hususunda zorluk çeken öğrencilere yeni bir imkan sağlayacak. Girecekleri programı etraflı ve bütüncül şekilde görebilecekleri bir sistem. Sınava girecek öğrencilere ve velilere sanal rehberlik yapacak bir programdır." 

Sınava girecek öğrencilerin yüzde 30’unun üniversitelerde okuyan öğrenciler olduğunu söyleyen Saraç, eğitim bilimcilerce yapılan araştırmada, bu öğrencilerin öğrenim gördükleri programlardan tatmin olmadıkları veya bilinçli bir tercih yapamamaları nedeniyle yeniden sınava girme ihtiyacı hissettiklerinin tespit edildiğini sözlerine ekledi.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)