adscode
adscode

'Bu sistem çocukları ikiye bölecek'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık, liselere geçişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin "En sıkıntılı olan şey de şu: 'nitelikli okul' Bu çok tehlikeli bir kavram. 600 okulun dışındaki okullar niteliksiz…

'Bu sistem çocukları ikiye bölecek'
Eğitim
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, eğitim sistemi ve çok sık değişen sınav sistemi nedeniyle aile ve çocukların mutsuz ve kaygılı olduğunu belirtti. 

"Temel eğitimden ortaöğretime geçişte yapılan son değişiklik, bakanlığın asıl amacının, sağlıklı ve herkesin memnun olacağı bir ortaöğretim sisteminin oluşturulması olmadığını açıkça gösterdi." diyen Karabıyık, yeni sistemin tam olarak anlaşılmadığını ve anlatılmadığını savundu.

Sistemin nasıl işleyeceği konusunda bakanlığın henüz çalışmalarını tamamlamadığını ve çok sayıda soru işareti bulunduğunu anlatan Karabıyık, "Eğitimde adalet ve fırsat eşitliği konularına girildiği zaman eğitimde adaletsizliğin de fırsat eşitsizliğinin de giderek arttığı görülecektir." diye konuştu.

"Bu sistem çocukları ikiye bölecek"
Yeni sistemle yapılan değişikliklere değinen Karabıyık, "En sıkıntılı olan şey de şu, 'nitelikli okul.' Bu çok tehlikeli, sakıncalı bir kavramdır. O zaman 600 okulun dışındaki okullar niteliksiz mi? Milli Eğitim Bakanlığı bunu mu kabul ediyor? Bu sistem çocukları ikiye bölecek. Nitelikli okula gidenler ve diğer okullara gidenler. Bu ayrım da çok tehlikelidir." ifadesini kullandı.

Yapılan değişikliğin, yönergesi, genelgesi ve yönetmeliğinin olmadığını, sadece sözlü olarak ifade edildiğini anımsatan Karabıyık, "Zannediyorum ki eleştirisel boyutları alıp ondan sonra yönerge, yönetmelik hazırlama yoluna gidecekler. Bu tekrar yapboz tahtası demektir. Bu çocuklara, ailelere yazıktır, günahtır." değerlendirmesini yaptı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)