adscode
adscode

'Bu sistemi kullanan bilgisayarlar yavaşlatılacak'

Microsoft tarafından yayınlanan güvenlik yamalarının Windows 7 ve Windows 8 ile çalışan sistemlerde büyük performans düşüşlerine sebep olacak.

'Bu sistemi kullanan bilgisayarlar yavaşlatılacak'
Bilim Teknoloji
Intel, ARM ve AMD işlemcilerde bulunan Spectre ve Meltdown güvenlik açıkları için güvenlik yamaları yayınlanan Microsoft, Windows işletim sistemiyle çalışan bazı bilgisayarların performanslarında düşüşler yaşanacağını doğruladı.
 
Microsoft, Windows işletim sistemi için 3 Ocak tarihinde bir güvenlik yaması yayınlamıştı. Intel ise aynı güvenlik açıklarına karşı mikro kodlarını güncellemişti.
 
Güvenlik yamaları, Windows'un bilgisayarın belleğine erişim yolunu değiştiriyor. Microsoft, işlemcilerin yaşına ve kullanılan Windows sürümüne göre kullanıcıların sistemlerinde performans düşüşü fark edebileceklerini belirtiyor.
 
Sistemlerinde en büyük performans düşüşünü yaşayacakların ise Windows 7 ile Windows 8 işletim sistemleriyle çalışan, 2015 yılı ve öncesi işlemcilere sahip bilgisayarlar olduğu açıklandı.
 
Performans düşüşlerinin kimi senaryolarında bilgisayarların açılma süresini uzatabileceğine dikkat çekilirken, Windows 10 işletim sistemiyle çalışan eski bilgisayarların daha fazla yavaşlayabilecekleri duyuruldu.
 
Windows 10 ile çalışan, 2016 ve sonrası işlemcilere sahip bilgisayarların güvenlik yamaları sonucunda yavaşlamayacağı da verilen bilgiler arasında.

Habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)