adscode
adscode

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler
Rektör: Prof. Dr. Mahmut Özer
Kuruluş tarihi: 1992
Bulunduğu il: Zonguldak
Akademik Birimleri: Denizcilik, Diş Hekimliği, Eczacılık, Ereğli Eğitim, Ereğli Turizm, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, İletişim, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım, Sağlık Bilimleri, Tıp olmak üzere 14 fakültesi, 4 yüksekokulu, Devlet Konservatuvarı, 9 MYO’su var. 
Öğrenci sayısı: 34.183 öğrencisi var. 
Akademik personel sayısı: 1203 akademik personeli bulunuyor. 
Burs olanakları: Öğrenciler, üniversitenin kısmi zamanlı çalışma programına dahil olabiliyorlar. Ayrıca maddi durumu yeterli olmayanlara yemek bursu verilmekte.
Yurt olanakları: KYK’ya ait yurtlar BEÜ Farabi ve İbni Sina kampüsleri ile iç içe. Bu kampüslerin çevresinde özel yurt seçeneği mevcut. Ayrıca ilçelerde kampüslere yakın yurtlar var.
Öğrenci kulübü sayısı: 82 öğrenci kulübü bulunuyor. 
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 126 Erasmus+, 32 Mevlana, 95 Farabi değişim anlaşması ve 18 ikili işbirliği anlaşması bulunmakta. 
Öğrenciler sizi neden seçsin?
Köklü bir geçmişe sahip olan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) yeşil ve mavinin kucaklaştığı Cumhuriyet’in ilk ili olan Zonguldak’ta kurulmuştur. Öğrencilerine 7/24 aktif kampüslerinde yüksek kaliteli yükseköğrenim sunan ve topluma hizmet etmeyi kendine amaç edinmiş uluslararası bir üniversitedir. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere yalnızca birkaç saat uzaklıkta olan BEÜ, mühendislik, sağlık bilimleri, temel bilimler, iktisadi ve idari bilimler, eğitim bilimleri, din bilimleri spor bilimleri ve güzel sanatlar alanlarında ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerinde eğitim vermekte.
Yükseköğretim, araştırma ve topluma sunduğu hizmetlerde kaliteyi temel ilke olarak benimseyen BEÜ, bilimsel araştırma alanında Batı Karadeniz bölgesinin lider üniversitesi konumunda. Tüm birimlerimiz, son teknoloji ile donatılmış laboratuvarlara sahip.
Dünyanın 72 ülkesinden yüzlerce öğrencinin birinci tercihi olan BEÜ, 35 bine yakın öğrenci sayısıyla bir bölge üniversitesi konumunda. Toplumla bütünleşmiş, saygın ve prestijli bir üniversite olan BEÜ ailesinin bir üyesi olmak, önemli bir ayrıcalık.  
İletişim bilgisi: w3.beun.edu.tr

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)