adscode
adscode

BÜMED lokali içki satıldığı için mühürlendi

Mühürlenen BÜMED lokaliyle ilgili açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi: "BÜMED yönetiminin üniversite ile olan kira sözleşmesinde alkollü içki satışının yasak olduğu açıkça belirtilmektedir."

BÜMED lokali içki satıldığı için mühürlendi
Üniversite

Boğaziçi Üniversitesi, kampüs içinde bulunan BÜMED (Boğaziçi Üniversitesi Mezun Derneği) lokalinin Sarıyer Belediyesi tarafından mühürlenmesine dair açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"4250 sayılı Kanun’un 9. maddesi uyarınca örgün eğitim kurumlarına 100 metreye kadar olan mesafede alkollü içki satışı yapmak yasaktır.

Fakat BÜMED’in lokali olarak kullanılan ve Boğaziçi Üniversitesinin Güney yerleşkesi içinde bulunan Niche adlı işletmenin Sarıyer Belediyesine yanıltıcı beyanda bulunarak alkol satış ruhsatı aldığı ve işletmede alkollü içki satışı yaptığı tespit edilmiştir. BÜMED yönetiminin üniversite ile olan kira sözleşmesinde alkollü içki satışının yasak olduğu açıkça belirtilmektedir.

Bu bağlamda Rektörlüğümüz tarafından BÜMED yönetimine alkollü içecek satışını durdurması yönünde tebligatta bulunulmuştur. Durumun sürdürülmesi üzerine para cezası verilmiş, ancak buna rağmen işletme alkollü içki satışına devam etmiştir.

Sonrasında yanıltıcı beyanla alınan ruhsat, Sarıyer Belediyesi tarafından iptal edilmiş ve Niche adlı lokal Sarıyer Belediyesi tarafından mühürlenmiştir. 

Hukuki sorumluluk, Üniversitemiz kampüsünde kiraladığı alanın bir kısmını alkollü içki satan bir işletmeye kiralayarak bu hukuksuzluğa zemin hazırlayan BÜMED yönetimine aittir. BÜMED yönetimi konu hakkında kamuoyunu ve özellikle mezunlarımızı yanıltıcı açıklamalarda bulunmaktadır.

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, keyfi uygulamaların ve imtiyaz beklentilerinin, yasaların ve kamu yararının önüne geçmesine müsamaha göstermeyecektir. 

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

EĞİTİM AJANSI


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)