adscode
adscode

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

...

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 

Rektör: Prof. Dr. Yusuf Ulcay 
Kuruluş tarihi: 1975  
Bulunduğu il: Bursa 
Akademik birimleri: Tıp, İktisadi ve Sosyal Bilimler, Mühendislik, Veteriner, Ziraat, Eğitim, İlahiyat, Fen-Edebiyat Fakültesi, Hukuk, Güzel Sanatlar, Diş Hekimliği, İnegöl İşletme, Mimarlık, Spor Bilimleri, Sağlık Bilimleri olmak üzere 15 fakültesi, 4 enstitüsü, 1 Devlet Konservatuvarı, 2 Yüksekokul, 15 MYO’Su var.
Öğrenci sayısı: 74.822 öğrencisi var.
Akademik personel sayısı: 500 profesör, 280 doçent, 300 Dr. öğretim görevlisi, 501 öğretim görevlisi, 806 araştırma görevlisi olmak üzere 2387 akademik personeli bulunuyor.
Burs olanakları: Başarı hedefi doğrultusunda; LYS sonuçlarına göre ilk sıralarda yer alan öğrencilere karşılıksız Üstün Başarı Bursu ve yurtlardan öncelikli yararlanma olanağı tanınmakta. Maddi desteğe ihtiyacı olan öğrenciler ücretsiz öğle yemeği hizmetinden faydalanabilmekte.
Yurt olanakları: Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından işletilen 5 öğrenci yurdu bulunmakta. Görükle yerleşkesinde bağışçılar tarafından yaptırılarak üniversiteye devredilen 3 yurt bulunmakta.
Öğrenci kulübü sayısı: 49 Kültür Sanat Birliği, 37
Bilim Toplulukları Birliği, 35 Mesleki Toplulukları Birliği, 24 Spor Toplulukları Birliği var.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Yurtiçi ve yurtdışı yükseköğretim kurumları ile anlaşmalar mevcut olup Çift Anadal ve Yan Dal imkânı bulunmakta.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
2.387 kişilik dev akademik kadrosu ve deneyimli idari personeli ile Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biridir. Çağdaş değerleri özümsemiş bir kurum olarak; toplumsal sorumluluk, bilimsel yaklaşım, nitelikli insan yetiştirme, akademik özgürlük, öğrenciye destek, yaşam boyu eğitim ve toplumluma hizmeti kendine ilke edinmiştir.
Mezunlarımızın geçerli bir yabancı dili çok iyi düzeyde öğrenmesi amacıyla bazı bölüm ve programlarda Zorunlu veya İsteye bağlı Yabancı Dil Hazırlık sınıfı uygulanmakta. Uluslararası eşdeğerliği hedefleyen üniversitemizde, lisans lisansüstü programların içeri ulusal ve uluslararası programlarla uyumlu hale getirilmiş; Avrupa Kredi Transfer Sistemi ile bağlantılı olarak tüm programlarda kredili eğitim sistemi uygulanmakta. Erasmus Değişim Programı ile; öğrencilerimizin Avrupa’daki saygın üniversitelere gönderilerek bilimsel, sosyal ve kültürel açıdan gelişimine katkı sağlanmaktadır.
Mezunlarımızı AB’ye hazırlamak amacıyla mezun olan öğrencilerimize Diplomanın yanı sıra İngilizce hazırlanan ve tüm programların diplomalarını uluslararası ortamda tanınır hale getiren AB tarafından kabul gören Diploma Eki (DE) verilmekte.
Gösterdiği gelişme düzeyi bakımından; üniversitemiz Avrupa Üniversiteler Birliği’nin Kurumsal değerlendirme ekibi tarafından bugüne kadar değerlendirilen Avrupa üniversiteleri arasında değişim kapasitesi açısından ”mükemmel” konumda bulunmuştur. Eğitim ve Araştırma Reformları açısından; üniversitemiz Avrupa Üniversiteler Birliği’nin yürüttüğü Kalite Kültürü Projesi’nde Avrupa’daki tüm genç üniversitelere başarılı örnek olarak gösterilmiştir. Türkiye’nin en önemli sanayi ve özel sektör kuruluşlarında; öğrencilerimize staj ve uygulamalı eğitim olanağı verilmekte. Ulusal ve Uluslararası Akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edilmiş, eğitim ve uygulama alanları, dünya standartlarıyla eğitim veren bölümlere sahiptir. Öğrencinin çok yönlü yetiştirmesi amacıyla sosyal, kültürel ve sportif aktiviteleri gerçekleştirebilecekleri etkinliklere büyük destek sağlanmaktadır.
4 enstitü, 15 fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 17 araştırma ve uygulama merkezi, 5 Rektörlüğe bağlı bölüm, 14.500 dönüm ana yerleşke, 74.822 öğrenci, 2.387 akademik personel ve 160.000’den fazla mezun.
İletişim bilgisi: www.uludag.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)