adscode
adscode

Burslar, meslek liseleri ve görmeden yapılan tercihler!

Üniversite seçiminde, burslarla ilgili detayları, en ince ayrıntısına kadar öğrenmenizde ve yazılı bir metne dökmenizde yarar var.

Burslar, meslek liseleri ve görmeden yapılan tercihler!
Milliyet Diyalog

Tercih aşamasında verilen sözlerin, yerleşme bittikten sonra hiçbir anlamı kalmayabilir. Çünkü artık geri dönüşü yoktur.

Öğrenim bursunun yanında verilecek diğer bursların, örneğin barınma, ulaşım, kitap, cep harçlığı ve yemek burslarının tek tek isimlendirilmesi ve garanti altına alınması gerekir ki ileride sorunlar yaşanmasın. Dahası, hangi koşullarda kesilir, yaz okulları ve bütünlemeler için de geçerli mi, tüm bu detayların konuşulması iyi olur...

Bu arada alınacak tek burs, özellikle İstanbul gibi büyük kentlerde, yetmeyebilir. Bu yüzden, alacağınız bir bursun diğer bursların önünü kesmemesi çok önemli. Eğer bir sözleşme imzalayacaksanız, bu ayrıntıları da göz önünde bulundurmalısınız...

 

 

Önce gör, sonra yaz

Ailesinin bulunduğu kentten başka bir kentteki üniversiteleri tercih eden adaylardan pek çoğu, duyduklarıyla yetiniyor ki bu çok yanlış. Sonra da büyük hayal kırıklıkları yaşıyor. Bu nedenle, görmediğiniz üniversiteleri, kesinlikle tercih listesine almayın!

Sakın ola “Bu o kadar kolay mı, hem masraflı hem de zaman yok” demeyin, yoksa daha baştan kaybedersiniz!..

Üniversitelerin tanıtım öncesi verdiği bilgiler çok abartılı. Kılavuzdaki bilgiler ise çok yetersiz. Size o üniversite ya da fakülteleri önerenlerden çoğunun, gidip orayı gördükleri de şüpheli. İşte bu yüzden, asıl görev size düşüyor. Yaşayacağınız kenti, kampüsü, yurdu, mahalleyi, ulaşımı, gecesini, gündüzünü, esnafını ve aklınıza takılan her sorunun cevabını gidip yerinde bizzat kendiniz arayın.

Bunu yapmadıkları için hemen her yıl on binlerce öğrenci gidip kaydını yaptırdığı üniversiteyi birkaç ay sonra bırakıp geri dönüyor ve bu da onlara birkaç yıla mal oluyor. Yaşadıkları moral bozukluğunun ise haddi hesabı yok!..

 

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)