adscode
adscode

Bütün Sınavlar Gibi TUS’da da Sorun Var!

Hiçbir sınav yok ki, sorun yaşanmasın. Peki niye? Sınav yapmayı mı beceremiyoruz, soru hazırlayanlar mı donanımsız ya da asıl sorun, güvenlikten mi kaynaklanıyor?..

Bütün Sınavlar Gibi TUS’da da Sorun Var!
Günün Yazısı
Hiçbir sınav yok ki, sorun yaşanmasın. Peki niye? Sınav yapmayı mı beceremiyoruz, soru hazırlayanlar mı donanımsız ya da asıl sorun, güvenlikten mi kaynaklanıyor?..
 
Sınavlar hakkında ne söylense az. Zaten söyleniyor da. Ancak, hala değişen bir şey yok.
TEOG’da gelinen son nokta ortada. Yargıya gitmeyen sınav yok gibi. ÖSYM’nin yaptığı sınavlar da, MEB’inkilerden farklı değil.
Alın size çok önemli bir sınav hikayesi!..
 
Adalet istiyoruz
Merhaba sayın güçlü. Ben İstanbul Tıp Fakültesi'nden yakın zamanda mezun olmuş ve Tıpta Uzmanlık Sınavı'na girip uzman doktor olmak için sonuçlarını beklemiş yeni bir doktorum.
Ancak ÖSYM son yapılan (10 Nisan 2016) sınav sonuçlarında bir rezalete imza attı ve sınava giren yaklaşıp 10.000 kişinin yaklaşık 500'ünün netlerini yanlış hesapladı.
Bu yaklaşık 500 kişinin açıklanan cevap anahtarında hesapladıkları doğru sayıları sınav sonuçlarına göre az iken yanlış sayıları fazlaydı.
Durumu vahim hale getirense ÖSYM'nin her sınavda yaptığı gibi puanları açıklamasının ardından katılımcıların cevap kağıtlarını bilgi ekranından yayınlamaması.
Çünkü bunu yapmış olsalar en azından şahıslar sorulara verdikleri cevapları yanlış hatırlayıp hatırlamadıklarını anlayacaklar.
Fakat TUS için tercih dönemine girmek üzereyken ve bu kadar kişi aldığı puanın olması gerekenden az açıklandığından neredeyse eminken ÖSYM her zamanki gibi itirazlara kulaklarını tıkamış durumda.
Siz de gayet iyi biliyorsunuz ki bu tarz sınavlara yıllarını harcayarak giren kişiler, küçücük de olsa bir hesaplama hatasıyla puanlarının etkilenmesi ihtimaliyle hayatları kararacak kişiler.
Bu sınavda da hiç de azımsanmayacak bir kitleyle ilgili bir yanlış değerlendirme söz konusu.
Biz mağdurlar kendi aramızda kurduğumuz iletişim sonrası sorunun ÖSYM'nin belli bir kitapçıkları okuyan optik okuyucunun cevap anahtarında hata olduğu ihtimali üzerinde duruyoruz.
Sizden de ricamız gerek köşe yazılarınızda gerekse de ilişkilerinizin olduğu yetkililer vasıtasıyla bu yanlışın farkına varılmasında bize yardımcı olmanız.
Biliyoruz ki adalet herkes için olduğu zaman adalettir.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
                         Dr. HGB

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)