adscode
adscode

Büyük Önder Atatürk tüm yurtta anılıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 83. yılında düzenlenen törenlerle anıldı.

Büyük Önder Atatürk tüm yurtta anılıyor
Türkiye'den Haberler

İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndaki anma törenine Vali Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törene katılan İzmir milletvekilleri, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar, saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşunda bulunanlara, denizdeki tekneler sirenleriyle, yollardaki araçlar da kornalarıyla eşlik etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

İzmir'in sokaklarında ve gökyüzünde de Büyük Önder Atatürk unutulmadı
Saat 09.05'i gösterdiğinde İzmir'de de hayat adeta durdu. Sirenlerin çalışmasıyla yoldan geçen vatandaşlar ve araçlarıyla seyahat edenler de saygı duruşuna geçti. İzmir'in en büyük semt pazarlarından Bostanlı pazarında da saygı duruşunda bulunan vatandaşlar daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

Gündoğdu Meydanı üzerinde bulunan polis helikopteri de saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu sürede havada sabit kaldı. Helikopter, daha sonra görevine devam etti.

Denizli
Denizli Valiliği önünde düzenlenen törende Vali Ali Fuat Atik, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz Güven ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Saat 09.05'te İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) çalınan sirenle saygı duruşunda bulunuldu.

Meydandaki vatandaşlarla trafikte araçlarını durduran sürücülerin de katıldığı saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya çekildi.

Vatandaşlar da iş yerleri ve evlerinin balkonundan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na eşlik etti.

 

Uşak
Uşak'ta düzenlenen törenle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83'ncü yılında anıldı.

15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda düzenlenen anma töreninde, Uşak Valisi Funda Kocabıyık ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saat 09.05'te protokol üyeleri ve vatandaşlar sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Manisa
Manisa Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, vatandaşlar ve diğer ilgililer katıldı.

Protokol üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Saat 09.05'te kentte trafik durdu, çevredeki vatandaşlar ve araçlarından inenler de saygı duruşuna eşlik etti.

Aydın
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete uğurlanışının 83'üncü yıl dönümünde Aydın Valiliği önünde yapılan törenle anıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Personel Albay Hakkı Haktan Armağan, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile diğer ilgililer katıldı.

Adana
Adana'da Atatürk Parkı'ndaki törende, Vali Süleyman Elban, 6. Kolordu Komutan Yardımcısı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Tören alanının yakınındaki vatandaşlar da saygı duruşunda bulundu.

Mersin
Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törende, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile kent protokolü, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Alanın yakınındaki bazı vatandaşlar da saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.

Anma programı, Mersin Kültür Merkezi'ndeki etkinliklerle devam etti.

Bu arada, tören alanında rahatsızlanan bir gazi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Hatay
Hatay'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Vali Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Tayfun Çağan, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Program, Meclis Kültür Merkezi'ndeki etkinliklerle devam etti.

Osmaniye'deki tören Vali Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Gürsel Kanca, Belediye Başkanı Kadir Kara'nın, Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Vali Yılmaz anıt şeref defterini imzaladı.

Tören, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde devam etti.

Edirne
Edirne'de Atatürk Anıtı'ndaki törene Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla yollardaki trafik akışı durdu, vatandaşlar da saygı duruşunda bulundu.

Ardından protokol üyeleri Edirne Belediye binasında bulunan Mustafa Kemal Atatürk'ün kente ziyaretinde kaldığı ve günümüzde müze olarak kullanılan Atatürk Odası'nı ziyaret etti.

Anma Edirne Halk Eğitim Merkezi'ndeki programla devam etti.

Trakya Üniversitesi'nde de anma programı düzenlendi.

Üniversitenin Ayşekadın Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen törende Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Ahmet Hamdi Zafer Atatürk büstüne çelenk sundu.

Öğrenciler ve öğretim üyeleri 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulundu İstiklal Marşı'nı okudu.

Atatürk'ün yazdığı şiirlerin okunmasıyla devam eden programda konuşan Dr. Öğretim Üyesi Sabri Can Sannav, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle andıklarını söyledi.

Kırklareli'nde Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Osman Bilgin, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ile siyasi parti, sivil toplum kuruluşları Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Büyük Önder'in hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te siren çaldı, saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okunarak bayraklar yarıya indirildi.

Saygı duruşu sırasında bazı otomobil sürücüleri araçlarından inerek, saygı duruşuna katıldı.

Tören Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi'nde devam etti.

Törene, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uğur Özmen, kurum müdürleri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Tekirdağ
Tarihi Valilik binası önünde düzenlenen törende, Vali Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Sirenlerin çalmasıyla vatandaşlar ile araçlarından inen bazı sürücüler, saygı duruşuna katıldı.

Programa, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç, protokol üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

Anma töreni Yahya Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla devam etti.

Gaziantep
Gaziantep'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen programda, Vali Davut Gül, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Gaziantep Adliyesi Komisyon Başkanı Mustafa Alçık, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler de programa katıldı.

​​​​​​​Anma programları, kentte düzenlenen etkinliklerle devam edecek.

Kahramanmaraş
Kahramanmaraş'ta Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile Garnizon Komutanı Emin Mehmet Terzioğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Vatandaşlar ve öğrencilerin de katıldığı törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde devam eden törende, Şehit Akif Akçadağ Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından etkinlikler düzenlendi. Tören, şiirler ve türkülerin okunması ile sona erdi.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Mustafa Özdurhan, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel ile kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Öte yandan Türkoğlu ilçesinde de tarım işçileri ile Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri, saat 09.05'te saygı duruşundu bulundu.

Malatya
Malatya'da da tören düzenlendi.

Ayrıca merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde dün çöken tek katlı binanın enkazında güvenlik tedbiri alan görevliler ile cadden geçen vatandaşlar da sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulundu.

Adıyaman
Adıyaman'da yeni valilik bahçesinde düzenlenen törende, Vali Mahmut Çuhadar ile Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Şanlıurfa
Şanlıurfa'da asri mezarlıktaki şehitlikte düzenlenen anma töreninde, Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyaz ile 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga anıta çelenk sundu.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Törenin ardından Vali Erin ve berberindekiler, şehitlikte dua etti.

Programa Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bursa
Bursa'da, Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende Vali Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş anıta çelenk bıraktı.

Saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Türk bayrağı göndere çekilip, yarıya indirildi. Törende, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar yer aldı.

Adeta hayatın durduğu 2 dakikalık saygı duruşu sırasında vatandaşlar bulundukları yerlerde anmaya katıldı.

Balıkesir
Balıkesir'de törenler, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ergin Dinç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın ve diğer temsilcilerin anıta çelenk bırakmasıyla başladı.

Siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Törenler kapsamında ayrıca Avlu Balıkesir Fatih Salonu'nda Adnan Menderes Anadolu Lisesince oratoryo sunuldu.

Eskişehir
Eskişehir Vilayet Meydanı'ndaki törene, Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Ardından sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.

Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Çanakkale
Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saatler 09.05'i gösterdiğinde Atatürk Anıtı yanında meşaleler yakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Bando eşliğinde İstiklal Marşı okunarak, Türk bayrağı göndere çekilip yarıya indirildi. Törene katılan vatandaşlar ise anıta çiçekler bıraktı.

Etkinlikte, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.

Kütahya
Kütahya'da, Zafer Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenkler, Vali Ali Çelik, Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ve Belediye Başkanı Alim Işık tarafından konuldu.

Sirenlerin çalmasıyla meydandaki protokol üyeleri ve vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Yalova
15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki tören, Yalova Valisi Muammer Erol, Garnizon Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının anıta çelenk bırakmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kent Müzesi'ndeki "Yas Günü" konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Anma programı, Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle sona erdi.

Törenlere, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bilecik
Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Kemal Kızılkaya ile Belediye Başkanı Semih Şahin, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, Türk bayrağı göndere çekildi.

Daha sonra Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde anma programı düzenlendi.

Törenlere, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)