adscode
adscode

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

 

Kurucu: Sıtkı Alp

Rektör: Prof. Dr. Hamdi Mollamahmutoğlu

Kuruluş tarihi: 1997

Bulunduğu il:  Ankara

Akademik birimleri: Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Hukuk, Mimarlık olmak üzere 5 fakültesi, 2 MYO, iki enstitüsü bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 9.000 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 450 akademik personeli görev yapıyor.

Burs olanakları: 

ÖSYS Yerleştirme, Üstün Başarı, Yurt, Bilim, Şehit ve Gazi Çocuğu bursları ile Akademik Başarı, Sporda Başarı, Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Notu, Çankaya Üniversitesi Mezun, Kardeş ve Arı Okulları indirimi bulunuyor.

Yurt olanakları: Balgat Kampüsünde, Özel Petek Kız Öğrenci Evi, Merkez Kampüste, 82’şer kişilik kız ve erkek öğrenci kapasiteli olmak yurdu var.

Öğrenci kulübü sayısı: 70 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 14 farklı ülkeden 63 Erasmus+ Hareketliliği anlaşmaları var. Üniversitenin ayrıca Amerika’da 5 üniversiteyle, İngiltere’de 1, İtalya’da 1, Romanya’da da 1 üniversiteyle anlaşması bulunuyor.

Öğrenim ücretleri: 36.450 TL.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

* Öğrencilerimizin yüzde 40’ı, ÖSYS Yerleştirme ve Akademik Başarı Bursu kapsamında burslu olarak eğitimlerini sürdürmektedir.

* Öğrencilerimiz, her biri kendi alanında uzman tam zamanlı öğretim üyelerinden ders alırlar.

* 100 İngilizce eğitim ile öğrenciler uluslararası alanda rekabet etme gücü kazanır. (Hukuk, Adalet, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümleri Türkçe eğitim verir.)

* Öğrenciler, kendi bölümlerinin yanı sıra uygun olan başka bölümlerde ücretsiz çift anadal ve yandal yapabilir.

* Çankaya Üniversitesi TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Endeksi 2016 sıralamasına göre tüm üniversiteler arasında 18. sırada, vakıf üniversiteleri arasında 7. sırada yer almıştır.

* Scimago Higher Education Ranking 2017 sonuçlarına göre Türkiye’de değerlendirmeye alınan 73 üniversite içerisinde Çankaya Üniversitesi vakıf üniversiteleri arasında 4., tüm üniversiteler arasında 17., dünyada tüm üniversiteler arasında 598. sırada yer almıştır.

* Çankaya Üniversitesi 2015’ten itibaren CISCO Networking Academy üyesidir. (CISCO sertifikaları, bilişim endüstrisinde yöneticiler tarafından kalite göstergesi olarak kabul edilen ve en fazla itibar gören network uzmanlık sertifikasıdır.)

* Üniversite- Sanayi İşbirliği çerçevesinde HİDROMEK A.Ş ile imzalanılan protokole göre “İş Makinaları Opsiyon Programından” ders alan ilgili Mühendislik Fakültesi öğrencileri HİDROMEK A.Ş firmasının staj ve iş olanaklarından öncelikli olarak yararlanır.

* MÜDEK Akreditasyonu alan Mühendislik Bölümlerimizden mezun öğrencilerin diplomaları bütün dünyada tanınmaktadır.

* Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile imzalanan “Sanayi İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı” (SAYP) kapsamında Savunma Sanayii alanında faaliyet gösteren şirketlerde çalışan ve aynı zamanda üniversitemizde lisansüstü programlarda eğitim alan öğrencilerin tez çalışmalarını destekler

* Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, fikir ve patent üretebilen firmaların ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilirliğine destek olur. Üniversitemiz KOSGEB desteği ile araştırma, geliştirme yapan öğrenci, mezun ve akademisyenlerine Kuluçka Merkezinde ücretsiz ofis tahsis eder.

* Çankaya Üniversitesi Ankara Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSTİM) kurulmakta olan OSTİM Teknopark’ın ortağıdır.

* Uluslararası Öğrenci Değişim Programları ile öğrencilerimiz, 14 farklı ülke ile yaptığımız 60’dan fazla Erasmus+ anlaşmaları ile yurtdışında eğitim alma imkânına sahipler.

* Öğrencilerimiz, tüm eğitim alanlarına yönelik, dünya standartlarında donatılmış laboratuvarlarda uygulamalı olarak eğitim alır. Finans Laboratuvarı ile öğrencilerin finansal piyasaları takip ve analiz kabiliyetlerini geliştirmelerine olanak sağlanır. Sürekli Eğitim Danışma, Araştırma ve Uygulama Merkezi (SEDAM) öğrencilere mezuniyet öncesi ve sonrası sertifikalı mesleki eğitim imkânı sunar.

* Öğrencilerimizin sosyal yaşama aktif bir şekilde katılmalarını sağlamak amacıyla üniversitemizde birçok öğrenci topluluğu bulunur.

* 20 yılı aşkın bir süredir, Kadınlar Türkiye Basketbol Liglerinde mücadele eden Çankaya Üniversitesi Spor Kulübü ile Türkiye’de spora destek veren nadir üniversitelerden biridir. “Sporda Başarı Bursu” ile öğrencilerin spor ve akademik hayatlarını bir arada sürdürmelerini destekler.

* Balgat ve Merkez Kampüste hizmet veren modern spor tesislerinden öğrenciler ücretsiz olarak faydalanır.

* Balgat Kampüste bulunan Özel Petek Kız Öğrenci Evi ve Merkez Kampüste bulunan kız ve erkek öğrenci yurtları ile şehir dışından gelen öğrencilere modern ve konforlu odalarda konaklama imkanı sağlar.

* Semt ve ring servisleri ile 30’un üzerinde noktaya, 70 otobüslük bir filoyla ücretsiz ulaşım imkânı sağlanır.

* Öğrencilerin ders dışında vakit geçirebilecekleri modern-sosyal yaşam alanları mevcuttur

 

İletişim bilgisi: www.cankaya.edu.tr

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)