adscode
adscode

ÇANKAYA, VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 5. SIRADA

Çankaya Üniversitesi Webometrics Ranking of World Universities Sıralamasında Tüm Üniversiteler Arasında 25. Sırada yer aldı.

ÇANKAYA, VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 5. SIRADA
Üniversite
Üniversitelerin web göstergeleri üzerinden değerlendirildiği Webometrics Ranking of World Universities 2017 sonuçları açıklandı. Çankaya Üniversitesi, Tüm Üniversiteler Sıralamasında 6 basamak yükselerek, 25. sıraya adını yazdırdı 

İspanya’nın en büyük kamu kuruluşu Consejo Superior de Investigaciones’in (CSIC), üniversitelerin ürettiği bilimsel ve kültürel bilginin, daha fazla kişiye ulaşmasında önemli bir parametre olan web varlığını değerlendirdiği Webometrics Ranking of World Universities 2017 sonuçları açıklandı.

6 BASAMAK YÜKSELDİ

Türkiye’den 169 devlet ve vakıf üniversitesinin yer aldığı çalışmada, Çankaya Üniversitesi Tüm Üniversiteler Sıralamasında 25. oldu. 2016 yılında 31. sırada yer alan Çankaya, bir yıl içinde 6 basamak yükselmeyi başardı. Çankaya, Vakıf Üniversiteleri Sıralamasında ise 5. sıraya yerleşti.

AKADEMİK WEB VARLIĞI

Webometrics Ranking of World Universities ile üniversitelerde hayata geçirilen bilimsel, kültürel çalışmaların daha fazla kişiye aktarılması desteklenerek, akademik web varlığının geliştirilmesi hedefleniyor. Sıralama, üniversitelerin web içeriğinin hacmi (sayfa ve dosya sayısı), görünürlüğü ve bu yayınların aldığı dış bağlantılara (site atıfları) göre belirlenen puan neticesinde oluşturuluyor.




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)