adscode
adscode

Çeşme Rehberi - Koyları, Plajları ve Doğası

İzmir şehrinin batı yakasında kalan ilçesi Çeşme, adını çok sayıda çeşme bulunmasından alan ilçe, şimdilerde İzmir'in en popüler tatil beldelerinden biri

Çeşme Rehberi - Koyları, Plajları ve Doğası
Türkiye'den Haberler

Çeşme Rehberi - Koyları, Plajları ve Doğası

İzmir şehrinin batı yakasında kalan ilçesi Çeşme, adını çok sayıda çeşme bulunmasından alan ilçe, şimdilerde İzmir'in en popüler tatil beldelerinden biri. Çeşme'yi Çeşme yapan ise koyları, plajları, muhteşem doğası ve tarihi yapıları. Yaz turizmine öncülük eden bir yapısı olmasına karşın bununla birlikte kışın gelmek isterseniz şifalı sularından faydalanabileceğiniz tesisleriyle birçok hastalığın tedavisine iyi geldiğini kendi gözlerinizle göreceksiniz. Yani kısacası Çeşme sadece yazları değil yılın dört mevsimi ziyaretçilerine kapılarını açan şahane bir atmosfere sahip.

O zaman hemen Çeşme gezi rehberini keşfe başlıyoruz…


İlk rotamız aynı zamanda ilçenin simgelerinden biri olan Osmanlı padişahı 2. Bayezid zamanında yaptırılan Çeşme Kalesi oluyor. İçerisinde Çeşme Müzesi'nin de bulunduğu kalede kültürel bir gezi gerçekleştirebilirsiniz. İkinci durağımız ise Şifne Kaplıcaları. Romatizmadan idrar yolu hastalıkları ve egzamaya kadar birbirinden farklı hastalığın tedavisinde kullanılan bu yer tam bir şifa kaynağı. Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kervansaray, merkeze 10 km uzaklıkta yer alan Çiftlikköy ve Pırlanta Plajı, ilçenin en güzel koylarından biri olan Ayayorgi ve renkli sokaklarıyla şirin bir kasaba görünümünde olan Alaçatı buranın mutlaka gezilmesi gereken en ideal yerlerinden sadece bir kısmı.

Çeşme'ye kendi özel aracınızla ya da otobüs seferleriyle gidebilirsiniz. Özellikle otobüs seferleri yaz aylarında seferlerini daha sık hale getiriyor. Bununla birlikte hiç kuşkusuz en kısa yolu tabiki havayolu oluşturuyor. İzmir Adnan Menderes Havalimanı üzerinden Çeşme'ye kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Konaklama açısından burada pek çok otel ve pansiyon mevcut. İstediğiniz yere kolaylıkla ulaşım gerçekleştirebilirken Ilıca'da daha düşük bütçeli otellerin olduğunu hatırlatır ve Alaçatı'da da renkli taş evlerin otel hizmeti verdiğini belirtmek isteriz.

Miplaya by Prestij, Piril Hotel Thermal Beauty Spa, Altin Yunus Resort & Thermal Hotel, Boyalik Beach Hotel Spa, Sheraton Cesme Hotel Resort Spa, Babaylon Hotel, Premier Solto Hotel by Corendon, Radisson Blu Resort Spa, Scala Nuova Inkim Anex Hotel, Scala Nuova Inkim, Akay Garden Family Club, Alacati Golden Resort, Kalinda Inn Hotel, Best Western Plus Cesme Hotel, Alaroof Butik Otel, La Capria Suite Hotel Alacati, Alalucca Butik Otel, Antmare Alacati Hotel ve La Mia Casa Hotel ise en gözde Çeşme otelleri listesini oluşturuyor. İncelemenizi öneririz.

Gelelim meşhur Çeşme yemeklerine. Zeytinyağı ve taze sebzeleriyle harmanlanan sofralarında en meşhur lezzet börülce. Bunun yanında et yemekleri ve pilavında çokça tüketildiği sofralarında kahvaltı için de en çok kekik zeytinyağı karışımı oldukça seviliyor. Kebap çeşitlerinden mezelerine hamur işlerinden sebze yemeklerine kadar her damak zevkine uygun menü bulmanız mümkün. Bununla birlikte ünlü İzmir boyozu ve kumrusu da en gözde olanlarından bir diğerleri. Tabi deniz mahsülleri ve balık çeşitlerini de unutmamak gerekir. Yemeğin ardından şöyle bir Çeşme turu yaparken sakızlı dondurmalarından da denemeden dönmeyin deriz.

Özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte hareketlenen Çeşme gece hayatı plajlarında yer alan discolarından barlarına ve anfi tiyatrolarında düzenlenen konserlerine kadar her zevke uygun eğlence anlayışına ev sahipliği yapıyor. Tavsiye niteliğinde Barkode, Paparazzi, Sole Mare Beach Club, Babylon Aya Yorgi, Çeşme Cece Club, Seaside Club ve Çeşme Marina Çeşme'nin en popüler gece mekanlarından. Çeşme'de eğlence sadece gece ile sınırlı değil. Gündüzleri de pek çok aktiviteye ev sahipliği yapan ilçe aynı zamanda festivalleriyle de göz kamaştırıyor. Uluslararası Deniz Şenliği ve Şarkı Yarışması (Temmuz), Çeşme Festivali (2-7 Temmuz), Alaçatı Ot Festivali (Nisan) ve Kurtuluş Şenliği buranın en popülerlerinden.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)