adscode
adscode

Çeşme'nin genç satranççıları,'büyük usta' ile berabere kaldı

Dünyanın önde gelen satranççılarından olan Grand Master Vladimir Georgiey ile karşı karşıya gelen ÇESEM oyuncularından dördü, 'büyük usta' ile berabere kalma başarısını gösterdi

Çeşme'nin genç satranççıları,'büyük usta' ile berabere kaldı
Etkinlikler

Dünyanın en iyi satranç oyuncuları arasında bulunan "büyük usta" (grand master) unvanına sahip Bulgar satranççı Vladimir Georgiev, Çeşme Belediyesi Satranç Eğitim Merkezi (ÇESEM) sporcularıyla karşı karşıya geldi. Tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde düzenlenen karşılaşmada yaşları 4 ve 21 arasında değişen Çeşme Belediyespor'dan lisanslı 20 satranç oyuncusuyla kıran kırana mücadele eden Georgiev, 3 saat süren karşılaşma sonucu 16 maçı kazanırken yaşları 10 ve 16 ile değişen 4 ÇEŞEM oyuncuyla da berabere kaldı.

Çeşme Open'a gelecek
Çeşmeli gençleri, hem sportmenlikleri hem de sergiledikleri başarılı oyunları için tebrik eden Vladimir Georgiey, ilk kez geldiği Çeşme'ye hayran kaldığını kaydetti. Kentteki gençlerin satranca duydukları ilginin ve bununla birlikte sağladıkları başarıyı takdir ettiğini vurgulayan Georgiey, Çeşme Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlemeyi planladığı Çeşme Open Uluslararası Satranç Turnuvası'nda da katılmayı düşündüğünü belirtti, "Çeşme'yi tekrar görmek ve bu kadar güzel bir kentte tekrar satranç oynamak için sabırsızlanıyorum" dedi.

Beklentileri aştılar
Çeşme Belediyespor'un lisanslı satranç oyuncuları olan Lidya Deliağa (10), Alparslan Işık (11), Talat Yıldız (12), Ahmet Yoldaş'ın (16) uluslararası turnuvalarda birden fazla şampiyonluğu bulunan bir satranç oyuncusuyla berabere kalmasının kendilerini gururlandırdığını belirten Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Etkinliği, gençlerimizin galibiyet ya da beraberlik almasını umarak değil, dünyanın sayılı satranç ustalarından biriyle karşılaşarak tecrübe kazanması hedefiyle organizasyonu düzenlemiştik. Fakat genç satranççılarımızdan dördü beklentileri aşarak, kendisiyle berabere kalmayı başardı" dedi.




Vladimir Georgiey kimdir?
1975 yılında Bulgaristan'ın Sofya kentinde doğan Vladimir Georgiev, 1995 yılında Uluslararası Usta (International Master), 2000 yılında ise Büyük Usta (Grand Master) unvanını kazandı. Uluslararası alanda ilk 1992 yılında düzenlenen Avrupa Gençler Satranç Şampiyonasını birincilikle tamamlayarak dikkat çeken Georgiev'in bugün uluslararası birçok derecesi ve ELO'da 2567 reyting puanı bulunuyor. Bulgar asıllı olan Georgiey, uluslararası turnuvalarda Makedonya Satranç Milli Takımı çatısı altında mücadele ediyor.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)