adscode
adscode

Cevabı zor soru: Mezuna mı kalsam?

YKS’de barajı geçemeyen, geçse de istediği bölüme puanı yetmeyen adayların akıllarında tek soru var: Mezuna mı kalsam?

Cevabı zor soru: Mezuna mı kalsam?
YKS

Bir yıl daha üniversite sınavına hazırlanmak anlamına gelen mezuna kalmak, diğer anlamda tekrar aynı stresi yaşayarak disiplinli bir şekilde ders çalışmak, sosyal çevreden uzak kalmak demek. Bu karar birçok aday için yaşadığı sınav krizini fırsata çevirerek hayalindeki bölümü kazandığı bir süreç de olabiliyor.


O nedenle mezuna kalmayı iyi düşünmek gerekiyor. Karar aşamasında zorluk yaşayanların ise uzmanların tavsiyelerini dikkate almalarında yarar var. Milliyet'ten Mine Özdemir Güneli'nin haberine göre; yeniden sınav temposuna girmenin her öğrenci için kolay olmayacağının altını çizen Uzman Psikolojik Danışman Enes Çelik, “Bazen sağlıklı bir şekilde verilmiş bir mezuna kalma fikri, bir sonraki yıl daha başarılı sonuçlar alınmasını sağlayabilmekte. Mezuna kalmalı mıyım yoksa kalmamalıyım sorusu, belirsizliği ve stresi tetikleyecektir. Bunun yerine ‘Ben ne istiyorum?’, ‘Neler yapabilirim?’ sorularının cevaplarını bulmalıyız. Bu soruların cevapları adayların fikrini netleştirecektir” diyor.


Eksikleri belirleyin

Mezuna kalmaya karar veren adayların zaman kaybetmeden hemen çalışmaya başlaması gerektiğine dikkat çeken Çelik’in bu konuda önerileri şöyle:

Çalışmalara başlamadan önce yanıtını bulması gereken soru: “Geçen yıl nerede eksik yaptım da istediğim hedefe ulaşamadım?” Bu sorunun yanıtı çalışma stratejisinin ve çalışma programının kaynağını oluşturacaktır.

Mezuna kalmayı düşünenler, bu yıl da hedefime ulaşamazsam diye paniğe kapılmamalı. Unutmasınlar ki her yıl yaklaşık 1 milyon öğrenci sınava ilk defa giriyor ve sınava daha önce girenler kadar tecrübeli değiller.

Mezuna kalmayı düşünen adaylar sınav atmosferini yakından hissettiler ve birçok tecrübe edindiler. Bu tecrübeyi avantaja çevirerek bir adım daha öne geçmeleri pekâlâ mümkün olacaktır.

Unutmayın! Yapacağınız doğru tercih, gelecekteki meslek hayatınıza atacağınız en önemli imzalardan biridir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)