adscode
adscode

ÇEVRECİ GENÇLER YARIŞIYOR

Dünya'nın 44 farklı ülkesinden gelen gençler daha yaşanabilir bir çevre için 22. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı INEPO'da buluştu.

ÇEVRECİ GENÇLER YARIŞIYOR
Etkinlikler
Amerika, Afganistan, Kanada, Almanya, Kosova, Moldova ve Yemen gibi ülkelerin de arasında bulunduğu ülkelerden 115 proje yarıştı. Fatih Koleji Kongre Merkezi'nde 10 Mayıs Cumartesi günü düzenlenen organizasyonda tarımdan, sürdürülebilir enerjiye kadar birbirinden farklı projeler sergilendi. Dereceye girecek öğrencilere ödülleri ise 12 Mayıs Pazar günü Fatih Koleji Kongre Merkezi'nde verilecek.
 
Olimpiyatla ilgili bilgi veren İNEPO Koordinatörü Ahmet Yıldırım, ilk kez 8 ülkede 93 proje ile başladığını söyleyerek, “Bu yıl 44 ülkeden 105 proje yer alıyor. Bunların ülkenin çeşitli yerlerinden geliyor. Bir kısmı orada önce ön elemeden geçiyor. Bir kısmı da direk bize başvuruyor. Sergilenmeye layık projeleri burada sergiliyoruz. Pazartesi günü yapılacak ödül töreni ile de kazananlara ödülleri ve madalyaları verilecek.” dedi. 
 
44 Ülkeden 270 Çevreci İstanbul'da

Uçakların Düşmesi Helyum ile Engellenecek

Mekanik ya da yakıt sorunları sebebiyle oluşan uçak kazalarının oranını azaltmak için helyum gazı kullanılmasını öneren projenin sahibi Mısır'dan gelen Mohamed Alaa El-Din. Proje A320 tipinde bir uçağa göre hesaplanıyor. Helyum torbaları sayesinde uçağın düşüş hızı azalıyor ve zarar en aza iniyor.

 Romatizmaya karşı kalıcı Çözüm: Arı Zehri

Kırgızistan'dan Nurseyit Zharkynbaiuulu ve Ermek Aleshaev'in projeleri arı zehrinin romatizmaya karşı koruyucu bir etkisini kanıtlıyor. Metot sayesinde özellikle felç tedavilerinde yardımcı olmaktadır. Romatizmanın da etkilerini azaltan arı zehrinin daha pratik kullanımı olacağı tahmin ediliyor.

 Petrol Atıkları Denizlerden Kolayca Temizlenecek

Tacikitsan'dan gelen Bahar Farrokhyar ve Sherali Umedai, petrol tankerleri, yük gemileri ve petrol sızıntılarından oluşan zararı en aza indirilmesi yöntemini inceler. Proje, hızlı ve verimli bir temizleme yöntemi oluşturmaktadır. Sistem sayesinde %90'a varan temizleme sayesinde su temizlenmekte ve canlılar en az zararla kurtulabilmektedir.

Arı Gübresi Sayesinde Tarımda Verim Artacak

INEPO'nun Ulusal Yarışmasında Türkiye Şampiyonu olarak yarışmaya katılan Edirne Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Merih Akalın, arı dışkısından elde ettiği gübre ile tarımda verimliliği artırıyor. Türkiye'de ve dünyada kullanılmayan arı dışkısı bu yöntemle tarım ve sağlık sektörüne kazandırılmış olacak.

 





 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)