adscode
adscode

'Charlie Hebdo'ya Yapılan Saldırıyla 'Hrant Dink'e Yapılan Saldırının Amacı Aynı!

DESAM Başkanı Gürkan Avcı, Fransa'nın başkenti Paris'te haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen 12 kişinin öldüğü silahlı saldırıyı insanlık dışı bir terör saldırısı olarak gördüklerini…

'Charlie Hebdo'ya Yapılan Saldırıyla  'Hrant Dink'e Yapılan Saldırının Amacı Aynı!
Sendikalar
Yapılan terör saldırısını tüm insanlığa yapılmış bir saldırı olarak gördüklerini söyleyen, Demokrasi ve Eğitim Stratejik Araştırmalar Merkezi (DESAM) Başkanı Gürkan Avcı, "Katillerin dini, milliyeti ve kimliği ne olursa olsun,  hangi amaç uğruna yapılmış olursa olsun bu menfur olayı şiddetle ve nefretle kınıyor, kabul edilemez buluyoruz. Hazreti Peygamberin karikatürünü gerekçe göstererek bu insanlık dışı saldırıyı yapanlar ve destekleyenler en başta ve daha çok dünya kardeşliğine, huzur ve barışına zarar vermişlerdir. Fransa'nın ve bu saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısını paylaşıyoruz" dedi.
 
Failleri başta olmak üzere hemen her yönüyle meçhul ve soru işaretleriyle dolu olan terör saldırısının İslam inancıyla ilişkilendirilmemesi gerektiğini, Fransız halkının sağduyusunun yaşanan bu menfur olayın ayrımına varacağına inandığını söyleyen Gürkan Avcı, şunları söyledi;
 
Fakat mühim bir ayrıntı ve önemli bir bilgi olması nedeniyle ilgili kamuoyunun bilgilerine sunmak isteriz ki; Charlie Hebdo sıradan bir mizah dergisi değildir. Charlie Hebdo, İslamı ve Hıristiyanlığı kıyasıya eleştirmesine rağmen Museviliği hiç eleştirmez. İslamcılarla ve radikal Hıristiyanlarla dalga geçer, sert ironilerde bulunur ama Siyonistlere tek bir laf etmez. Müslümanlarla Hıristiyanları bir birine karşı kışkırtır lakin İsrail'e dokunmaz.
 
Fransa'daki Charlie Hebdo' ya yapılan saldırının amacı Türkiye'de Hrant Dink'e yapılan saldırı gibidir, asimetrik kurgu anlamında hiçbir farkı yoktur. Charlie Hebdo katliamının asıl amacı 11 Eylül saldırılarındaki gibi batıda İslamofobiyi ve Müslüman düşmanlığını artırmaktır. Başta Fransız kamuoyu ve batı halkları olmak üzere Türkiye'nin de bu menfur saldırının kimin işine yaradığını, neye hizmet ettiğini düşünerek değerlendirmesini tavsiye ediyoruz. Fakat korkarız ki müesses düzene hizmet eden her iki menfur olayda; Hrant Dink olayında olduğu gibi tam ve net bir şekilde açıklığa kavuşturulmadan unutturulmaya çalışılacak ve bir şehir efsanesi vakasına dönüşecektir. Tekrar terör saldırısında hayatını kaybedenler için Fransız halkına baş sağlığı diliyor, derin bir üzüntüyle acılarını paylaştığımızı ifade etmek istiyorum.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)