adscode
adscode

CHP 'okullardaki cinsel istismarları' meclise taşıdı!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir'deki okullarda 2016 yılının ilk 4 ayında çocuklara yönelik 15 cinsel istismar vakası yaşandığını belirterek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, Türkiye genelinde…

CHP 'okullardaki cinsel istismarları' meclise taşıdı!
Türkiyeden Haberler
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yazılı olarak cevaplaması istemiyle Meclis'e soru önergesi veren CHP Milletvekili Atila Sertel, "İzmir merkezli 9 Eylül Gazetesi'nin haberine göre İzmir'deki okullarda 2016 yılının ilk dört ayında çocuklara yönelik 15 cinsel istismar vakası yaşandığı ortaya çıktı. İstismarların 8'i ilköğretim, 7'si ise ortaöğretim okullarında yaşandığı ifade ediliyor. Resmi rakamlara göre İzmir'de sadece bu yılın ilk dört ayında 15 öğretmen hakkında çocuklara cinsel istismar suçlamasıyla işlem yapıldığı belirtiliyor. Yine resmi kayıtlara göre bu öğretmenlerden 8'inin ilköğretim okullarında görev yaptığı, yedisinin ise ortaöğretim okullarında ders verdiği belirtiliyor. Türk Eğitim-Sen İzmir Şubesi yetkililerine göre çocuklara cinsel istismarda bulunan öğretmenlerin sayısının bu rakamların çok çok üstünde olduğu iddia ediliyor" dedi.

KARAMAN OLAYI, KAPATILAN OKULLAR

Karaman'da Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) yurtlarında kalan öğrencilere yönelik tecavüz skandalı sonrası gözlerin tüm eğitim kurumlarına çevrildiğini dile getiren Atila Sertel, Bakan Avcı'nın bu sorulara vereceği cevaplar sayesinde halkın kafasındaki soru işaretlerinin büyük ölçüde giderilebileceğini söyledi. Verdiği soru önergesinde kapatılan köy okullarına da değinen Atila Sertel, köy okullarının kapatılmasıyla öğrencilerin şehirlerdeki yurtlara mahkum edilmek istendiğini ileri sürdü. Sertel, "2002 yılından bu yana Türkiye genelinde kaç köy okulu kapatılmıştır? Köy okullarının kapatılması nedeniyle kaç öğrenci taşımalı eğitimden yararlanmaya başlamıştır? Yine köy okullarının kapatılması nedeniyle kaç öğrenci şehirdeki okullarda öğrenim görmek ve ailelerinden uzakta yurtlarda kalmak zorunda bırakılmıştır" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti:

"İzmir'deki okullarda 2016 yılının ilk 4 ayında 15 cinsel istismar vakasının yaşandığı doğru mudur? Doğru ise bu olaya karışan öğretmenler hakkında ne gibi işlem yapılmıştır? Türkiye geneli son üç yılda ilköğretim, ortaokul ve lise dahil olmak üzere okullarımızda kaç adet cinsel istismar vakası yaşanmıştır? Cinsel istismar, taciz veya tecavüz nedeniyle kaç öğretmen hakkında işlem yapılmıştır? Bu öğretmenlerden kaçı görevinden uzaklaştırılmıştır? Okullarda yaşanan cinsel istismar olayları istatiksel olarak hangi bölgede ve hangi okullarda (İmam Hatip, Düz Lise, Anadolu Lisesi vs.) daha çok görülmektedir? Yaşanan vakaların illere göre dağılımı nedir? Üniversite hariç olmak üzere Türkiye genelinde kaç adet yurt vardır ve bu yurtlarda kaç öğrenci barınmaktadır? Bu yurtların ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere dağılımı nedir? Çocuklara yönelik artan cinsel istismar vakalarının karşısında Bakanlığınız ne gibi tedbirler almıştır veya almayı planlamaktadır? Öğrenci, öğretmen ve aileleri cinsel istismara karşı bilgilendirmek adına herhangi bir eğitim programınız var mıdır? Hükümetin ve bakanlığınızın en önemli projelerinden birinin cinsiyet temelli (kızlı erkekli ayrı okullarda) eğitim sistemine geçmeyi hedeflediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu sistemin ne zaman başlayacağına ilişkin öngörülen tarih nedir? 2002 yılından bu yana Türkiye genelinde kaç köy okulu kapatılmıştır? Köy okullarının kapatılması nedeniyle kaç öğrenci taşımalı eğitimden yararlanmaya başlamıştır? Yine köy okullarının kapatılması nedeniyle kaç öğrenci şehirdeki okullarda öğrenim görmek ve ailelerinden uzakta yurtlarda kalmak zorunda bırakılmıştır? Eğitimde taşımalı sistemine hangi yıl geçilmiştir? Bu sisteme geçmeden önceki yıl köylerde öğrenim gören öğrenci sayısı kaçtı? Sistem başladıktan sonra öğrenci sayısında nasıl bir değişim yaşandı?"

Birgün

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)