adscode
adscode

CHP'li Gök liselere geçişteki kontenjan sorunlarını Meclise taşıdı

Ankara Milletvekili Levent GÖK, 2012-2013 döneminde sistem değişimi sebebiyle okula başlayan fazla sayıda öğrencinin liselere geçişte yaşayacağı kontenjan sorunları hakkında soru önergesi verdi.

CHP'li Gök liselere geçişteki kontenjan sorunlarını Meclise taşıdı
Eğitim
Güncelleme : 28-Feb-20 16:57

Eğitimde 4+4+4 sisteminin uygulanmaya başlaması ve 60 ile 66 aylık çocukların okula başlatılması sebebiyle 2012 – 2013 döneminde fazladan yaklaşık 500 bin öğrenci ilkokula başlamış, sınıf tekrarı yapan öğrencilerle birlikte bu sayı 600 bine yaklaşmıştır. 2020 yılında Liselere Geçiş Sınavına(LGS) girecek öğrencilerin sayısı 1 milyon 500 bin olarak öngörülürken liselerden mezun olan öğrencilerin sayısı 1 milyon 52 bindir. Okul kontenjanları sözü geçen öğrenci sayısını karşılayamayacak durumdadır. Okulların kontenjan sorunlarının yanı sıra eğitim uzmanları yeni sistem sebebiyle öğrencilerin arasında oluşan yaş farkının ciddi sorunlara yol açabileceğini ifade etmektedirler. LGS’ye sayılı günler kala çocuklarımız ve aileleri Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan konuya ilişkin somut adımlar atılmasını beklemektedirler. Ankara Milletvekili Levent GÖK, konuya ilişkin soru önergesi verdi.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

       

   

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

         Eğitimde 4+4+4 sisteminin uygulanmaya başlaması ve 60 ile 66 aylık çocukların okula başlatılması sebebiyle 2012 – 2013 döneminde fazladan yaklaşık 500 bin öğrenci ilkokula başlamış, sınıf tekrarı yapan öğrencilerle birlikte bu sayı 600 bine yaklaşmıştır. 2020 yılında Liselere Geçiş Sınavına(LGS) girecek öğrencilerin sayısı 1 milyon 500 bin olarak öngörülürken liselerden mezun olan öğrencilerin sayısı 1 milyon 52 bindir. Okul kontenjanları sözü geçen öğrenci sayısını karşılayamayacak durumdadır. Okulların kontenjan sorunlarının yanı sıra eğitim uzmanları yeni sistem sebebiyle öğrencilerin arasında oluşan yaş farkının ciddi sorunlara yol açabileceğini ifade etmektedirler. LGS’ye sayılı günler kala çocuklarımız ve aileleri Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan konuya ilişkin somut adımlar atılmasını beklemektedirler.

         Bu bilgiler ışığında: 

  • 2002 – 2020 yılları arasında liseye başlayan ve liselerden mezun olan öğrencilerin sayılarını eğitim dönemlerine göre açıklar mısınız?
  • 2002 – 2020 yılları arasında liseye başlayan öğrencilerin tercih ettikleri okul türlerini eğitim dönemlerine göre açıklar mısınız?
  • 2020 – 2021 eğitim yılında oluşması öngörülen lise kontenjanlarını okul türlerine göre açıklar mısınız?
  • Gelecek yıl liselere kaydolacak fazladan yaklaşık 600 bin öğrencinin sorun yaşamadan eğitimlerine devam edebilmeleri için hangi önlemler alınmıştır?
  • Milli eğitim sisteminde yapılan değişiklikler sebebiyle aynı öğrenci grupları içerisinde oluşan yaş farklılıklarından doğması muhtemel sorunlar nasıl giderilecektir?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)