adscode
adscode

CHP'li Levent Gök'ten Okul Kantinlerinde Sağlıksız Gıda Satışına İlişkin Soru Önergesi

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, okul kantinlerinde sağlıksız gıda satışı konusunu meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Levent Gök'ten Okul Kantinlerinde Sağlıksız Gıda Satışına İlişkin Soru Önergesi
Eğitim
CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, "Milli Eğitim Bakanlığı genelge ile yasaklanan ve satışa uygun olmayan gıdaların okul kantinlerinde satıldığını tespit etmiştir. Bakanlık her eğitim-öğretim yılında kantinlerin hazırlanan kılavuza göre denetleneceğini açıklamış, konuya ilişkin çalışmaların hızlandırılacağı bilgisini vermiştir. Okul kantinlerinde süregelen sorunlara ilişkin yılda bir kere denetlenme zorunluluğu getiren Bakanlık, sorumluluğu üzerinden atmaya çalışmakta, çocuklarımızın sağlıklı gıda tüketme alışkanlığını kazanması için etkin yöntemler uygulanmamaktadır." açıklamasıyla soru önergesi verdi.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 

                                    

       

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

          Milli Eğitim Bakanlığı genelge ile yasaklanan ve satışa uygun olmayan gıdaların okul kantinlerinde satıldığını tespit etmiştir. Bakanlık her eğitim-öğretim yılında kantinlerin hazırlanan kılavuza göre denetleneceğini açıklamış, konuya ilişkin çalışmaların hızlandırılacağı bilgisini vermiştir. Okul kantinlerinde süregelen sorunlara ilişkin yılda bir kere denetlenme zorunluluğu getiren Bakanlık, sorumluluğu üzerinden atmaya çalışmakta, çocuklarımızın sağlıklı gıda tüketme alışkanlığını kazanması için etkin yöntemler uygulanmamaktadır.

Bu bilgiler ışığında:

  • 2002 – 2018 yılları arasında öğrencilerin sağlığına zarar verebilecek gıdalar olarak nitelendirilen çikolata, şekerleme, şeker ve gofret gibi gıdalardan okul kantinlerinde kaç adet satılmıştır? Bu satışların toplam cirosunu açıklar mısınız?
  • 2002 – 2018 yılları arasında öğrencilerin sağlığına zarar verebilecek gıdaları sattığı gerekçesiyle kaç okul kantini hakkında yasal işlem başlatılmıştır? 
  • 2002 – 2018 yılları arasında bir yıllık süreçlerde, okul kantini başına düşen denetleme sayısı kaçtır?
  • 2002 – 2018 yılları arasında kaç kişi okul kantinlerinden alarak tükettiği gıdalar sebebiyle sağlık kurumlarına başvurmuştur?
  • Sözü geçen sağlıksız gıdaların okul kantinlerinde satılmasına ilişkin bu tarihe kadar neden herhangi bir önlem alınmamıştır?
  • Yılda 1 kere yapılacak denetlemeler ile okul kantinlerinin sağlıklı gıda temin eden yapılara dönüştürülebileceğini düşünüyor musunuz?  

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)