adscode
adscode

CHP'nin randevu talebine YÖK'ten yanıt yok

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir "YÖK randevu talebime aylardır yanıt vermiyor" dedi.

CHP'nin randevu talebine YÖK'ten yanıt yok
Üniversite
Güncelleme : 16-Apr-22 14:06

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, “Son dönemde devlet ve vakıf üniversitelerde yaşanan sorunları aktarmak ve öğretim elemanlarının karşı karşıya bırakıldığı muamelelere çözüm üretilmesini görüşmek üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar’ın özel kaleminden randevu talebime aylardır yanıt verilmiyor” dedi.

“ÇAĞRILARIM HER SEFERİNDE KARŞILIKSIZ KALIYOR”

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, “Uzun bir süredir devlet ve vakıf üniversitelerinde yaşanan sorunları Meclis gündemine getiriyorum ve YÖK’e de çağrılarda bulunuyorum. Ancak bu çağrılarım her seferinde karşılıksız kalıyor” dedi. Özdemir, “Üniversitelerde yaşanan sorunların başında Cumhurbaşkanının kişisel, keyfî ve siyasi saiklerle yaptığı rektör atamaları geliyor. Atanan rektörlerin de önemli bir kısmını, akademik kadroları çoğunlukla siyasi saiklerle liyakatsiz kadrolara teslim ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“RANDEVU TALEBİME YÖK’TEN AYLARDIR YANIT BEKLİYORUM”

“Nişantaşı, Bilgi ve Maltepe üniversiteleri başta olmak üzere bazı vakıf üniversitelerinde ciddi sorunlar yaşanmaya devam ediyor” diyen Özdemir, “Akademisyenlere hak etmedikleri çalışma koşulları dayatılıyor, aynı zamanda yasal hakları olan hak ettikleri ücretleri eksik ödeniyor. Birçok akademisyen güvencesiz çalışma koşullarına mağdur edilmekte, hatta işten çıkarılmakta. Şu ana kadar YÖK'ten bu konuda bir açıklama yapılmadı, bunun üzerine YÖK Başkanından bir kez daha randevu talep ettim ve bir an önce bu talebime dönüş bekliyorum” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)