adscode
adscode

Çiçek, 81 İlden Gelen Öğretmenleri Kabul Etti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 24 KasımÖğretmenler Günü nedeniyle Milli EğitimBakanı Ömer Dinçer ve 81 ilden gelen öğretmen temsilcilerini TBMM Tören Salonu'nda kabul etti.

Çiçek, 81 İlden Gelen Öğretmenleri Kabul Etti
Haberler

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer kendilerini bu anlamlı günde kabul ettiği için TBMM Başkanı Çiçek'e teşekkür etti ve ''Sizlerle birlikte bugünü daha etkin kutlayacağımızı düşündük. Sizin bizi kabulünüzün buna katkısı olacak'' dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, kabuldeki konuşmasına, "bağımsızlık mücadelemizi yürüten, onun kararlarını alan ve dünyada 'gazi' sıfatına layık ve bu sıfatı tek başına taşıyan, Cumhuriyetimizi kuran bu Meclis çatısı altında bugün öğretmenler gününü kutlamak üzere teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz." sözleriyle başladı.

1981'den beri Öğretmenler Günü'nün kutlandığını ve bu günün hepimiz açısından önemli olduğunu vurgulayan TBMM Başkanı Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü:

" Bu önemli bir karar ve hepimiz açısından da önemli bir gün. Ancak bu defa bu günü biraz buruk kutluyoruz. Van'da meydana gelen deprem sebebiyle çok sayıda öğretmenimiz hayatını kaybetti. Bu mutlu günde onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. İnşallah mekânları cennettir. Öğretmen camiasına, hepimize geçmiş olsun, başımız sağolsun diyoruz.

Benim eşim de bir öğretmendi. Van'dan mezun. Bir süre öğretmenlik yaptı, şimdi ayrıldı. Dolayısıyla evlendiğimiz günden beri bizim evimizde sizin tarafınızdan yakılan bir meşale var. Çok şükür o hiç sönmedi. Türkiye'de de sizin sayenizde sönmüyor, sönmeyecek.

Bu duygular içerisinde sizin gününüzü kutluyoruz. Çünkü siz mesleklerin en yücesini yapıyorsunuz. Doğru adına, güzel adına, iyilik adına, dürüstlük adına, erdem adına, insani değerler adına ne biliyorsak ne ortaya koyabiliyorsak bunda sizin çok büyük payınız var. Bir çok şeyi sizden öğrendik. Onları hayata uygulayabiliyorsak ne mutlu bize. Bunu bugün ifade etmem gerekiyor.

Türkiye'nin şu an bildiğim kadarıyla ilköğretim, ortaöğretim çağında ve üniversite yaklaşık 19-20 milyona yakın çocuklarımız, gençlerimiz var. Bu rakam çok büyük bir rakam. BM'ye kayıtlı 193 ülke varsa aşağı yukarı bunun üçte birine yakınının ancak bu kadar nüfusu var. . Dünyadaki bir çok devletin nüfusundan fazla bizim eğitim ve öğretim çağında çocuklarımız var, gençlerimiz var. Bu ülkemizin en büyük zenginliğidir. Bu gençler iyi yetiştirebilirsek en önemli stratejik değerdir.

Zaten eğitim noktasında da milletimiz büyük bir fedakârlık içerisinde. Ben bakıyorum çok dar gelirli vatandaşlarımız bile aman çocuğum iyi okusun adam olsun düşüncesiyle kazancının çok önemli bir kısmını eğitime ayırıyor. Bu milletimizin eğitime, öğretime, çocuğa, gence verdiği değerin en önemli kanıtlarından birisidir. Kendisi almıyor, yaşamıyor, harcamıyor çocuklarımız iyi okusun diye. Bu önemli bir erdemdir. Esasen bizim kültürümüzde ve inanç değerlerimizde de eğitime ne kadar önem verdiğimizi gösteren çok güzel ifadeler var. "Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi oluruz." Biz sizlerden bir harf değil çok şey öğrendik. dolayısıyla yaşadığımız sürece sizlere, bu mesleğe, bu mesleği icra edenlere teşekkür borcumuz var, şükran borcumuz var."

TBMM Başkanı Çiçek, milli eğitim konusunun en öncelikli konu olduğuna dikkati çekerek, ''Eğitimi ne kadar iyi verebilirsek, insanlarımızı, gençlerimiz, çocuklarımızı ne kadar iyi eğitebilirsek, burada daha az kanun çıkarırız'' dedi.

Yaşadıkları bir çok sorunun temelinde eğitim eksikliğinin yattığını belirten Çiçek, bunun öğretmenlerden de kaynaklanmadığını söyledi. Çiçek, eğitim eksikliğiyle karşılarına çıkan ekonomik, sosyal bir çok sorunu kanun çıkararak çözmeye çalıştıklarını ifade ederek, ''Dolayısıyla en eksik yolu tercih etmiş oluyoruz. Bu ülkede, bu kadar çok kanun çıkarmaya gerek de olmayabilir, işin bu kısmını çözebilirsek'' diye konuştu.

TBMM Başkanı Çiçek, en gelişmiş ülkelerin de dahil en öncelikli konunun eğitim olduğunu dile getirdi.

Acımasız uluslararası rekabette nerede duracaklarını, başarılarını tayin edecek olanın eğitim olduğunu belirten Çiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Japonya, dünyanın gelişmiş ülkelerinin başında geliyor ama yeraltı, yerüstü zenginliği çok fazla yok. Ancak insanını iyi yetiştirdiği için çok iyi eğitime sahip olduğu için tabiat şartlarındaki olumsuzluklara rağmen gelişmiş ülkelerin başında geliyor. Bir başka ülke var, Allah zenginlik adına yerin altından, yerin üstünden vermiş, nüfussa nüfus; gençse genç. Ama bugün 1 dolara ekmek parası bulabilmek için çırpınıp duruyor, üçüncü dünya ülkesi. Aradaki farka baktığımız zaman bunun büyük ölçüde eğitim eksikliğini ve insanını yeteri kadar eğitemediğini görüyoruz. Çevremizde olup bitenler bize eğitimin ne ölçüde önemli olduğunu ortaya koyuyor. Devletimizin devamı, milletimizin bekası, geleceğimiz açısından en önemli teminat olarak, sizi, çalışmalarınızı, bu mesleği görüyoruz.''

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Meclis Başkanı'na çiçek sundu. TBMM Başkanı Çiçek de Dinçer'e plaket verdi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)