adscode
adscode

Çocuğun yaş grubuna göre anneye eğitim

Kırklareli’nin Babaeski İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde, “Ailece Eğitimdeyiz Anne Baba Olmanın Bilincindeyiz” sloganı ile Aile Eğitimi Kursu veriliyor.

Çocuğun yaş grubuna göre anneye eğitim
Eğitim
Kırklareli’nin Babaeski İlçe Halk eğitim Merkezi’nde, “Ailece Eğitimdeyiz Anne Baba Olmanın Bilincindeyiz” sloganı ile Aile Eğitimi Kursu veriliyor.
Yetkililerden alınan bilgilere göre, Aile Eğitimi Kursu, Aile Eğiticisi Ayşe Kanat eşliğinde gerçekleşiyor. 14 haftalık bir program ve 4 farklı yaş grubunu içeren kursta 0-3 yaş erken çocukluk,3-6 yaş okul öncesi eğitimi, 7-11 yaş okul çağı çocuğu ve 12-18 yaş ergenliği kapsayan bir programın yer aldığı belirtildi. İçeriğinde çocukların gelişim alanları, bedensel gelişim, zihinsel gelişim, sosyal gelişim gibi konular yer alan kursta yaş grubuna göre de konuların farklılaştığı ifade edildi. Erken çocukluk programında, annenin çocuğuna hamileliğinden başlayan kursun, çocuğun doğumuyla devam eden bir süreci içerdiği, bu süreçte hamilelik, doğum, loğusalık, çocuk bakımı, çocuk hastalıkları, çocuk beslenmesi ve çocuğun zihinsel gelişimi, erken eğitim gibi konuların anlatıldığı kaydedildi.
Yetkililer, “3-6 yaş grubuna ise, kreş eğitimine ve okul öncesi eğitimine ulaşamayan anneyi bilinçlendirme. Anneyi çocuğun gelişim alanlarını, bedensel gelişim, sosyal gelişim, zihinsel gelişim, duygusal gelişim, anne çocuğun dil gelişimine nasıl katkıda bulabilir gibi eğitimler veriliyor. Bakanlık 0-3,3-6 yaş aralığına çocukların gelişimi için ücretsiz materyallerde veriliyor. Bu program ile çocuğun yaş grubuna göre her hafta bir Kitap veriliyor” şeklinde bilgi verildi.

“HER KURS SONUNDA ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN BİREYLERE DUYARLILIK KAZANDIRILIYOR”

“her kurs sonunda özel eğitime ihtiyacı olan bireylere duyarlılık kazandırılıyor. Bu kişilere farkındalık kazandırılıyor” diyen yetkililer, şöyle devam etti:
“Böyle bir çocuğa sahip olan ailenin yaşadığı duyguları, düşünceleri, toplum tarafından dışlanması kendi içinde kapanması psikolojik sorunları, onlara destek programlar nelerdir, kişiler bu programlara nasıl katılabilir? O konuda katılan anneler bilinçlendiriliyor. Çocuk kesintili eğitimi girmesi sebebi, çocuğun kendinden büyük kişiler ile tanışması, okulda ödev sorumluluğunu öğrendiği 7-11 yaş okul çağı grubunda anneye çocuğun gelişim aşamaları öğretiliyor, kişilik gelişimine katkı, çocuğa ders çalışma disiplini kazandırma, obezite sorununa karşı beslenme alışkanlığı, sosyal ilişkilerde nezaket kurallarına çocuğa nasıl kazandırılır eğitimleri veriliyor. 12-18 yaş grubu eğitimlerinde, ergenlik konusu, çocuğa ailenin nasıl yaklaşması gerektiği, çocukların fiziksel gelişiminden, duygusal değişiminden, meslek seçiminin öneminden bahsediliyor.”

“PROGRAMA KATILAN BİREYLERİN YAŞI VE CİNSİYETİ ÖNEMLİ DEĞİL”

Programa katılan bireylerin yaşı ve cinsiyeti önemli olmadığını, yaş sınırının olmadığını ve çocukla ortak zamanı paylaşan çocuğa dokunan her birey bu eğitimi alabildiğini, bilinçli bir bireyin önemli olduğunu aktaran yetkililer, “Ayrıca Bakanlığın genel bir çerçeve çizdiğini asıl hedefin çocuk sahibi olan annelerdir. Çocukla birebir olan ikinci derece yakınlardır, anneanneler, babaanneler, halalar, teyzelerdir. Ve ya çocuğun bakımıyla ilgilenen kişilerin önemlidir“ ifadelerine yer verdi.

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)