adscode
adscode

ÇOCUK EĞİTİMİNDE OYUN DİLİ

Yeni çağın çocuklarıyla iletişim kurmanın en eğlenceli yolu!

ÇOCUK EĞİTİMİNDE OYUN DİLİ
Eğitim Vitrini
Oyun, çocukların hayatı tanıma biçimidir. Çocuklara olumlu davranışları sevgiyle kazandırmanın tek yoludur. Oyun, iş birliği yapmayı, iletişim kurmayı, uyumlu olmayı, paylaşmayı, saygı duymayı, kurallara uymayı, sıra beklemeyi, yenmeyi, yenilmeyi öğretir. Yenilgi ile yüzleşmeyi ve bu duygu ile başa çıkabilmeyi gösterir. Kimi zaman da dışlanmayı yaşatır. Anne baba olarak, biz bu duyguları yaşadık, yaşadıkça öğrendik. Şimdi ise kuralları çocuğumuza kuru kuru anlatarak öğretmeye çalışıyoruz. Oysa elimizde ‘oyun’ diye çok sahici bir yardımcı var. Teknolojinin oyununa gelmeyip çocuklarımızı oyun oynamaya teşvik etmeliyiz. Çocuklar öğrenirken deneyimlemeye ihtiyaç duyarlar. Oyun ise deneyimlemenin ta kendisidir. Nur Eda Kasap kitabında yeni çağın ‘hızlı’ çocukları için en uygun ‘oyun dili’nin şifrelerini veriyor.
 
Kitap ayrıca, çocuk yetiştiren ve bu işe gönül verenler için bir başka önemli noktayı; okul öncesi eğitim de detaylıca inceliyor. Öneminin çok daha iyi anlaşılmaya başlandığı günümüzde, eğitim modellerini tek tek ele alarak çocuğu için en iyisini isteyen anne babalara rehberlik ediyor, bu işi meslek olarak seçmiş eğitimcilere de bilgilerini tazeleme fırsatı veriyor.
 
Oyunsuz çocuk olmaz. Oyun ile gelişim arasındaki ilişkiyi irdeleyen kitaplar çocuğu ve anne-baba olarak kendimizi anlamamıza yardım eder. Oyunun giderek mekanikleştiği, yazılımların elverdiği ölçüde ‘yaratıcılık’, markaların elverdiği ölçüde ‘çeşitlilik’ olduğu bir dönemde hayal gücünün ve yaratıcı oyunun yerini keşfetmemiz gerekiyor.
Prof. Dr. Yankı Yazgan
 
Oyun... Çok basit ama bir o kadar da gizemli... İnsan yaşamının bebeklikten erişkinliğe tamamında var olan oyunun her yönüyle çok güzel bir anlatımını okuyacaksınız. Teşekkürler Nur Eda Kasap Süslü.
Doç. Dr. Burcu Özbaran
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı
 
Nur Eda Kasap Süslü’nün içtenlikle, sevgiyle yazılmış, bilimin en son gelişmeleri ile desteklenmiş bu kitabı ebeveynler ve eğitmenler için harika bir başucu kitabı. Türk kültürünü ve dilini yansıtan örneklemeleri, içindeki bilgilerin hayata kolaylıkla geçirilmesini sağlayacak nitelikte. Keyifle okudum, sevgiyle öneriyorum.
Gülgün Sharafat
Psikolog
 
Oyunun çocuk gelişimindeki önemini burada anlatmak sanırım pek doğru olmaz. Çocuklar ve oyun konusunda ciddi anlamda mesai harcayan uzmanımız Nur Eda Kasap Süslü’nün yeni kitabını okuyunca oyun oynayan ve oyunla öğrenen mutlu çocuklar hayal ediyorum. Mutlu çocuklar ve mutlu bir gelecek umuduyla Nur Eda’ya meslek yaşamında daha nice başarılar diliyorum.
İsmail Sönmez
Psikolojik Danışman
 
Oyun, çocuğun bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimine yardımcı olmaktadır. Kitabın beşinci bölümünde anlatılan tüm oyunlar çocukların gelişimine katkı sağlayacak niteliktedir. Hayata geçirmesi kolay örnekler içeren bu kitabı tüm anne baba ve eğitimcilere tavsiye ediyorum.
Elif Akgüner
Psikolog
 
Çocuklarımı anlamak için onların fiziksel gelişimleri kadar kişiliklerini de sevgiyle ve huzurla yoğurmak gerektiğinin bilincindeydim. Bu bilinçle ‘yeniden keşfetmek’ gerekiyordu her şeyi. İşte Nur Eda Kasap Süslü’nün Çocuk Eğitiminde Oyun Dili kitabında çocuklarınızı yeniden keşfedeceksiniz... Belki kendinizi de...
Selda Kulluk Yerdelen
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
 
Nur Eda Kasap Süslü, ilk kitabında olduğu gibi bu üçüncü kitabında da biz büyüklere çocuklarla oynamanın ve oyunun önemini anlatıyor. Oyun, çocukların hayatı tanıma biçimidir. Çocuklara olumlu davranışları sevgiyle kazandırmanın tek yoludur. Oyunu ciddiye alıp ‘mış’ gibi yapmadan oynarsanız, göreceksiniz ki çocuğunuz da siz de mutlu olacak ve beraber kaliteli zaman geçireceksiniz. Bu kitap, okul öncesi eğitimin öneminin çok iyi anlaşılmaya başlandığı günümüzde, eğitim modellerini tek tek ele alarak çocuğu için en iyisini isteyen anne babalara yol göstermekte, aynı zamanda bu işi meslek olarak seçmiş olan eğitimcilere de bilgilerini tazeleme fırsatı vermektedir. Sevgili Nur Eda Kasap Süslü’ye eline yüreğine sağlık diyor, kitabının çocuk yetiştiren ve bu işe gönül veren tüm okuyuculara ulaşmasını diliyorum.
Ayfer Erbil
Çocuk Gelişim Uzmanı
 
Kitaba adını veren ‘oyun’ kelimesinin sadece çocuklar için değil, yetişkinler ve biz eğitimciler açısından da ne kadar önemli olduğunun vurgulandığı muhteşem bir yol gösterici. Herkesin hayatından bir kesit bulabileceği, samimiyetle yazılmış, aktif eğitim modelleriyle pekiştirilmiş ve bir çırpıda okunan bir başucu kitabı. Nur Eda Kasap Süslü’nün yayınlanan iki kitabı sonrası merakla beklenen Çocuk Eğitiminde Oyun Dili kitabının, dilinde ve yüreğinde ‘oyun’ olan herkese ulaşması dileğiyle...
Özlem Vardar
Çocuk Gelişim Uzmanı
 
İÇİNDEKİLER
OYUN
Anne-Babanın Etkisi
Kendini Doğrulayan Kehanet
Oyunun Etkileri
Çocuk ve Bağlanma
Oyun ve Yetişkin
Eskidendi Çok Eskiden
Oyuna Çağrı
Oyuncaklar
KONUŞMA DİLİ ve BEDEN DİLİ
Konuşma Dili ve Dil Kalıpları
Beden Dili
Beden Bize Ne Söyler?
Çocukların Beden Dili
ÖĞRENME
Öğrenme Nedir?
Öğrenmenin Aşamaları
Beyin Nasıl Öğrenir?
Öğrenme Başlıyor
Hafıza Nedir?
Dikkat Nedir?
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE EĞİTİM YAKLAŞIMLARI
Okul Öncesi Eğitimin Tarihçesi
Montessori Eğitim Yaklaşımı
Reggio Emilia Eğitim Yaklaşımı
High Scope Eğitim Yaklaşımı
Scamper
Çoklu Zekâ Kuramı
Anaokulu Nedir?
OYUN ÖRNEKLERİ
Dondum
Pilim Bitiyor
Bayan Tavşan - Bay Bilgin
Sence?
Sessizlik Oyunu
Ellerim
Ayna Ayna
Hedef Kartları
Kelime Avı
Harçlığım Nerede?
Tarzını Söyle
Sıra Sende
Gönüllü Kim?
Sadece İki Dakika
Gözlerime Bak
Nur Eda Kasap Süslü Kimdir?
İzmir’de yaşayan Nur Eda Kasap evli ve bir çocuk annesidir. Yaklaşık on yıldır çocuklarla birlikte çalışmaktadır. “Sıra Dışı Çocuk Yetiştirme Bilim Sevgisi ve Yaşam Bilgisi Geliştirme Etkinlikleri Programı” ve Öğrenci Koçluğu kapsamında yaklaşık bin çocuk ile uzun süreli çalışmalar yapmıştır.
Anaokulları ve özel merkezlerde ailelere seminerler düzenlemektedir. Bu seminerlerde Oyunlarla Hayat Dersleri, Çocuklarda Özgüven, Çocuk ve Duygusal Şiddet, Büyük Mucize Beyin, Dikkat Nedir?, Siz İyi Olun Çocuğunuz İyi Olsun, NLP Temsil Sistemleri, Dil Kalıpları ve Etkili İletişim, Sınırlı Sınırsızlık konuları hakkında sunumlar yapmaktadır. Seminerlerin tamamında ilk kitabının ağırlıklı konusu olan “oyun” uygulanmakta olup, ebeveynler ile oyunlar oynamaktadır. “Etkili İletişim” semineri aynı zamanda bir ritim çalışmasını da içermektedir. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sevgi Mir onayı ile, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde yatan hasta çocukların velilerine düzenli olarak seminerler vermiştir. Yazarın daha önce yayımlanmış Yeni Çağın Çocukları (hayykitap 2008) ve 5-6 Yaşından Üniversiteye Hazırlık Alıştırmaları adlı iki kitabı bulunmaktadır. 2011 yılından beri www.anneoluncaanladim.com da köşe yazarlığı yapmaktadır.”
 
‘Çocuk Eğitiminde Oyun Dili’
Teknik Özellikler

Yazar: Nur Eda Kasap Süslü
Yayınevi: Hayykitap - 247
Kategori: Mutlu Aile -5
Türü: Kişisel Gelişim- Çocuk Eğitimi
Birinci baskı: Ocak 2014
Sayfa sayısı: 168
Ebat: 13,5 x 19,5 cm
Fiyatı: 14 TL
ISBN: 978-605-5181-53-6
Barkod: 9786055181536
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)