adscode
adscode

"Çocuk işçilerin çocuk olabilmeleri için koşuyoruz"

Hayata Destek Derneği, 38. Vodafone İstanbul Maratonu'nda, mevsimlik gezici tarımda çalışan çocuklar için "Bu İş Çocuk Oyuncağı Değil" diyerek Adım Adım ile birlikte koşuyor ve katılımcıları bekliyor.

"Çocuk işçilerin çocuk olabilmeleri için koşuyoruz"
Vakıf ve Dernekler
Türkiye'de mevsimlik gezici tarımda çalışan, elleri kalem tutmaya, oyun oynamaya yabancı 400 binden fazla çocuk var. Şehirden şehire uzanan göç yollarındaki bu çocuklar, haftanın yedi günü, günde 12 saate varan rutinlerle bir yetişkin için bile ağır olan koşullarda çalışıyorlar. Çocuklar çocukluklarını yaşamalı, tarla değil okul yollarını adımlamalı diyorsanız siz de bu koşuya katılın, birlikte büyük bir takım olarak 13 Kasımda, 38. Vodafone İstanbul Maratonu'nda adımlarımızı kıtadan kıtaya atalım.
 
Karadeniz'in yeşilinde, Akdeniz'in beyazında ya da Orta Anadolu'nun sarısında toprağı işleyen küçük ellerin sahibi, mevsimlik tarımın çocuk işçileri için İstanbul Maratonu'na kaydolun. Birlikte iyilik peşinde koşarak sağlanan desteğin  her 250 TL'si bir çocuğun, barınma alanı olan çadırda ihtiyaç duyduğu hijyen malzemeleri, onu okula yönlendirecek ve okullu olmasını destekleyecek kırtasiye ürünleri ve gelişimine katkı sağlayacak  eğitici materyalleri temin etmek için kullanılsın.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)